FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. TIH izbornim akterima uputio na potpis Deklaraciju protiv korupcije

ZAGREB, 21. listopada 2015. (Hina) - Transparency International Hrvatska (TIH) uputio je u povodu početka kampanje za parlamentarne izbore političkim strankama i koalicijama na potpis tekst Deklaracije protiv korupcije .

"Cilj je da se problem štetnosti korupcije i razarajućih učinaka koje ona ima na društvo osvijesti i prevenira. Na političkim akterima, bez obzira bili oni na vlasti ili u oporbi, leži teret najveće odgovornosti", navodi u priopćenju TIH.

Potpisom Deklaracije protiv korupcije na simboličkoj razini postigli smo potpunu suglasnost gotovo svih aktivnih političkih stranaka, koje su prepoznale istinsku važnost jednog od najvećih problema našeg društva. Deklaraciju je podržalo tridesetak političkih stranaka, uključujući i dvije najveće, te mnoge stranke koje se bore za ulazak u parlament, ističe TIH.

TIH je u srijedu strankama uputio i dopis "Što očekujemo od potpisnika deklaracije? (i kako da ostvare ono što deklarativno podržavaju)".

Predsjednica TIH-a Davorka Budimir poručila je kako vjeruje da će se u izbornoj kampanji, u interesu građana i društva, već od danas javno polemizirati o prevenciji i borbi protiv korupcije kao jednom od prioriteta djelovanja.

"Korupcija nije niti lijeva niti desna, već je u nekom društvu ima ili nema", kažu u toj udruzi, poručujući kako su politički akteri ti koji kreiraju i usmjeravaju javne politike, a svojim svakodnevnim ponašanjem, poštenjem, transparentnošću i odgovornošću pokazuju da koruptivno djelovanje mora izazvati osudu cijelog društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙