FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Devet ugovora za financijsku potporu tvrtkama

KAŠTEL SUĆURAC, 21. listopada 2015. (Hina) - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u srijedu je u Cemexu uručio ugovore predstavnicima devet tvrtki iz Splitsko-dalmatinske, Ličko-senjske i Zadarske županije, kojima Ministarstvo daje ukupno devet milijuna kuna bespovratnih potpora za 2015. godinu za razvoj i povećanje zaposlenosti.
 Tvrtke koje su sklopile ugovore su Cemex, Brzoglas, Tromont, Moderator, Zlatko-Comerce, Drvovrhovine, Pag, Tvornica mreža i ambalaža te LTH Metalni lijev.
 Vrdoljak je izvijestio da devet milijuna kuna čine 40 posto ukupne investicije koja će omogućiti zapošljavanje gotovo 100 novih radnika. Riječ je o sredstvima iz Operativnog programa regionalnih potpora kapitalnih ulaganja radi zadržavanja i povećanja broja radnika u 2015. godini. 
 U zadnje dvije i pol godine iz Ministarstva gospodarstva odnosno državnog proračuna na taj način je izdvojeno 350 milijuna kuna što je doprinijelo otvaranju gotovo 5.000 novih radnih mjesta, kaže Vrdoljak. Ističe da se iz proračuna podupiru samo najbolje tvrtke koje se razvijaju, povećavaju zaposlenost i izvoz, a ne gubitaši ili, kako je rekao, polumrtve tvrtke koje su tim novcima pokrivale svoje probleme i plaće za koje nisu mogle osigurati sredstva. "Ne damo više ni kune gubitašima", rekao je Vrdoljak.
 Najavio je da najveće rezultate u zapošljavanju u hrvatskoj industriji očekuje 2017, 2018 i 2019. godine kada će po njegovim riječima u hrvatskoj industriji raditi 80.000 ljudi više nego 2012. 
 Pri tome je napomenuo da će iz fondova EU-a u idućih pet godina u hrvatsku industriju ući 340 milijuna eura za investicije u inovacije te pozvao poduzetnike na angažman u dobijanju tih sredstava, nakon što je, kako kaže, politika odradila svoje i osigurala novac iz EU-a.
 Na novinarski upit ima li spasa za tvrtku Adria Čelik (željezaru) u Kaštelima u kojoj radnici čekaju plaće, odgovorio je da je ta tvrtka privatizirana, ali za nju kao i šibenski TLM ima spasa ako imaju pametne vlasnike i menadžmente. Kao primjer toga spomenu je Cemex koja izvozi oko 75 posto svojih proizvoda.
 Zahvaljujući na financijskoj potpori, predsjednik Uprave Cemexa Trpimir Renić istaknuo je kako mu je drago što država konačno takvim potporama pomaže proizvodnju, što će povećati njezinu konkurentnost i učinkovitost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙