FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK poziva kineske gospodarstvenike na jačanje suradnje

ZAGREB, 16. listopada 2015. (Hina) - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović pozvao je u petak kineske gospodarstvenike da iskoriste zemljopisni položaj Hrvatske i njezino članstvo u EU kao ulaznu točku na europsko tržište, priopćeno je iz HGK.


"Pozivam sve naše buduće kineske partnere da im Hrvatska postane početna točka poslovnog djelovanja u Europi. Iako je Hrvatska mala naspram Kine, kao nova članica EU ima komparativne prednosti – strateški položaj s izvoznim potencijalom", prenose se u priopćenju Burilovićeve riječi prilikom susreta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović s kineskim i hrvatskim gospodarstvenicima u Šangaju.

Burilović je istaknuo velik potencijal za unapređenje hrvatsko-kineskih odnosa, posebno u trgovini, transportu i logistici gdje velike kineske kompanije mogu koristiti jadranske luke za slanje svojih roba u Europu i izgradnju logističkih centara. Dodao je kako se prilike otvaraju i u prehrambenoj industriji, posebno izvozu proizvoda poput maslina, vina i čokolade čija popularnost u Aziji raste. 

Ujedno je pozvao Kinu na uvoz više hrvatskih roba najviših svjetskih standarda kvalitete.


VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙