FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2015. Prva stranačka kandidatura stigla u DIP

ZAGREB, 16. listopada 2015.  (Hina) – Državno izborno povjerenstvo (DIP) u petak je zaprimilo prvu stranačku kandidaturu za parlamentrane izbore, Međimurskog demokratskog saveza (MDS).

Kandidaturu je predao predsjednik Saveza Željko Pavlic koji kaže da će Savez naklonost birača tražiti samo u trećoj izbornoj jednici koja uz Međimursku, obuhvaća i Varaždinsku te Krapinsko-zagorsku županiju.  Borit ćemo se za jedan mandat, kampanju i poruke usmjeravamo prvenstveno prema Međimurju, kaže Pavlic. 

Ustrajavanje na regionalizaciji države, zauzimanje da se Hrvatska podijeli na osam regija, među kojima bi bilo i Međimurje, ono je po čemu se, kaže, Savez razlikuje od ostalih stranaka koje će na skorim izborima tražiti povjerenje Međimuraca. Regije za koje se zauzimamo bile bi snažne, onakve kakve postoje u EU, tumači predsjednik MDS-a. 

Pred svake izbore od velikih se političkih stranaka čuju priče o regionalizaciji, no godinama se ništa ne poduzima, dapače država se centralizira, zaključuje Pavlic koji je već sjedio u saborskim klupama, prvo kao HSLS-ov, a potom Librin zastupnik.

Iako se izborne kandidature mogu podnositi već deset dana, od 6. listopada, do petka poslijepodne stiglo ih je samo sedam, kandidatura MDS-a te šest kandidatura za XII. jedinicu u kojoj zastupnike biraju pripadnici nacionalnih manjina. Kandidature se mogu podnositi do ponoći, 19. listopada, a glavnina ih se očekuje posljednjih dan-dva prije isteka roka, dakle u nedjelju i ponedjeljak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙