FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završava ciklus ulaganja u crikveničku Thalassotherapiju

RIJEKA, 12. listopada 2015. (Hina) - Ulaganjem 23 milijuna kuna u rekonstrukciju i nadogradnju medicinsko-rehabilitacijskog centra u sklopu specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapije u Crikvenici, završen je ciklus ulaganja u tu bolnicu, izvijestili su u ponedjeljak predstavnici primorsko-goranske županijske uprave na redovitoj konferenciji za novinare u toj upravi.

Ravnatelj crikveničke Thalasotherapije Damir Lončarić rekao je da ta bolnica završava ciklus investicija koji je počeo 2006. godine.

Izgrađena je barokomora, obnovljena infrastruktura bolničkoga kruga, izgrađene su recepcija i dvorane za fizikalnu terapiju, obnovljeno je 50 soba te završen park medicinske rehabilitacije koji omogućuje da se fizikalna terapija i respiratorna rehabilitacija djece i odraslih provodi na otvorenome. Istaknuo je da se najveći projekt - rekonstrukcija, adaptacija i nadogradnja kapaciteta objekta za dijagnostiku, liječenje i provođenje terapije, vrijedan 23 milijuna kuna, privodi kraju.

Objekt je završen i opremljen, instaliraju se novi uređaju i educiraju kadrovi pa bi trebao biti otvoren početkom studenoga, a procjenjuje se da će trebati još 20-ak medicinskih stručnjaka.

"Moći ćemo dati mnogo kvalitetniju uslugu osiguranicima HZZO-a, ali otvaramo se i posve novom području u poslovanju, stvaramo kvalitetnu ponudu za zdravstveni turizam za korisnike iz Hrvatske i Europe", istaknuo je ravnatelj crikveničke Thalassotherapije.

Župan Zlatko Komadina rekao je kako se nada "jačem ugovoru s HZZO-om kako bi mogli realizirati planirano zapošljavanje".

Novinare je zanimalo jesu li župana Komadinu i Primorsko-goransku županiju kontaktirali u izradi izbornog programa SDP-a, to jest određenih projekata i programa. On je odgovorio da je stranka upoznata sa svim strateškim dokumentima, planom razvoja županije i strategijom regionalnog razvoja, koja je u tijeku.

"Naravno da je tu čitav niz opisa projekata, oko 20 državnih, 170 županijskih, tako da izvora ima napretek", rekao je, dodajući kako "ono što je bilo opredjeljenje te županije,  kao energetsko, prometno i turističko središte, stoji od prije i sada".

"Mislim da nijedna vlada, bilo kojeg spektra bila, ne može ne akceptirati mogućnosti Primorsko-goranske županije u funkciji razvoja i porasta društvenog proizvoda cijele Hrvatske, pogotovo ne socijaldemokratska vlada s obzirom na kompatibilnost političkih opcija koje su tu", rekao je Komadina te dodao da razvoj nema politički predznak i kako se duboko nada da je prošlo vrijeme političkog financiranja projekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙