FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: U subotu na Jelačić placu tržnice iz cijele Hrvatske

ZAGREB, 25. rujna 2015. (Hina) - Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u subotu će se na manifestaciji Dani hrvatskih tržnica sa širokom paletom domaćih tradicijskih proizvoda predstaviti tržnice iz cijele Hrvatske.

Dane hrvatskih tržnica po četvrti put organizira Udruga hrvatskih tržnica, koja najavljuje da će manifestacija biti baš poput prave tržnice, pune svega i svačega, ali domaćeg porijekla.

Na zagrebačkom središnjem trgu naći će se i soparnika iz poljičkog kraja, varaždinskog zelja, šarolikog slavonskog povrća i voća, domaćih medova, sireva koji prenose ukuse slavonskih pašnjaka i dalmatinskog i istarskog krša, suhomesnatih delicija od pršuta do slavonskih i podravskih kobasica, maslinovog i bučinog ulja, domaćih likera i vina i još puno proizvoda koji dočaravaju regionalne posebnosti Hrvatske.

Na Danima hrvatskih tržnica građani će moći vidjeti i prave licitare i stare zanatske proizvode od drva, te tradicionalne ljekovite ili kozmetičke pripravke.

Manifestacija će se u subotu održati od 9 do 18 sati, a u nedjelju će se odvijati sajamski dio na kojem će se predstaviti 70-tak poljoprivrednih proizvođača, uglavnom obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja prodaju vlastite proizvode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙