FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tovarnik poziva na Festival voćnih rakija, likera i pekmeza

ZAGREB, 24. rujna 2015. (Hina) - Unatoč mnogobrojnim migrantima koji su prošli i koji još prolaze kroz Tovarnik i okolne općine te baš zato, Tovarnik i Vukovarsko-srijemska županija pozivaju sve zainteresirane da u subotu, 26. rujna dođu na tradicionalni Festival voćnih rakija, likera i pekmeza na kojem će biti više od 120 izlagača iz 20 općina i deset gradova Slavonije, rekao je za Hinu voditelj organizacijskog odbora tog festivala Antun Ivanković.

Ivanković vjeruje da će na tom festivalu i ove godine biti nekoliko tisuća posjetitelja.

"Razmišljali smo da tu tradicionalnu jesensku manifestaciju zbog ove situacije odgodimo, no kako su se 'migrantske rute' iz Tovarnika zadnjih dana više usmjerile prema 12 kilometara udaljenom Opatovcu, razloga za odgodu više nije bilo, a želimo pokazati i bogatstvo plodova koje imamo te da život teče dalje bez obzira na probleme", istaknuo je Ivanković.

Ta manifestacija sadržava dva događaja - 10. festival voćnih rakija, likera i pekmeza te 6. međunarodnu izložbu bundeva i tikvica, a ove će ih godine, najavio je Ivanković, dodatno 'pojačati' i prvo regionalno natjecanje u kuhanju graha, za što se prijavilo 40 ekipa.

I ove će se godine birati najveća bundeva, pri čemu organizatori podsjećaju da je lanjska 'pobjednica' imala čak 630 kilograma. Osim graha, kuhat će se pekmez, bit će mnogo degustacija sa zabavnim cjelodnevnim programom i večernjim koncertom.

"Svi su dobrodošli. Već smo i prije, a sada i s izbjeglicama, pokazali svoju otvorenost i toplo srce. To ćemo i s ovom manifestacijom. Najbolja potvrda toga je i da je kroz Tovarnik prošlo 30 tisuća izbjeglica u pet dana. Mnogi su šetali mjestom, domaćini su im nudili hranu i druge stvari i nije bilo nijednog incidenta", istaknuo je Ivanković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙