FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I mačja filmska zvijezda na izložbi u Westgateu

ZAGREB, 11. rujna 2015. (Hina) - Više od 140 mačaka dvadesetak pasmina natjecat će se za titulu najljepše na dvije međunarodne izložbe ovog vikenda u zagrebačkom Westgate Shopping Cityju, a među njima bit će i mačja filmska zvijezda Baby James de Broeckloni koji je snimio tri dječja filma, ali i nagrađivani cjelovečernji film "Imena višnje", redatelja Branka Schmidta.

Međunarodne izložbe mačaka organiziraju Felinološko društvo Zagreb i Savez felinoloških društava Hrvatske. Posjetitelji će ih u subotu, 12. rujna, moći razgledati od 12 do 21 sat, a u nedjelju, 13. rujna, od 10 do 18 sati. Organizatori kažu da će najatraktivniji dio programa oba dana biti "Best in Show", odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19,30 sati, a u nedjelju u 16,30 sati.

"Uz najbrojnije pasmine, Maine Coon i Britansku kratkodlaku mačku, u Westgateu će biti značajan broj egzota, perzijskih i sijamskih te tajlandskih mačaka, odnedavno priznate pasmine", najavila je tajnica Saveza felinoloških društava Hrvatske Amelija Leopoldović. Od dugodlakih pasmina posebno je izdvojila Američki kurl, Norvešku šumsku mačku, Ragdol, Svetu Birmu, Sibirsku mačku i Nevu Maskeradu. Od kratkodlakih pasmina mačaka na izložbi će biti zastupljeni Devon Rex, Cornish Rex, Ruska plava mačka, Bengalska mačka i Snowshoe.

Među prijavljenima je i prava mačja filmska zvijezda, trogodišnji Baby James de Broeckloni koji je u Hrvatsku stigao iz Nizozemske i u uzgajivačnici je Zagrepčanina Tomislava Špičeka. Osim tri dječja filma taj Britanski kratkodlaki mačak snimio je i cjelovečernji film "Imena višnje", redatelja Branka Schmidta, koji je prikazan na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu gdje je osvojio i tri Zlatne Arene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙