FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječkome KBC-u uređaj za magnetsku rezonanciju vrijedan 9,7 milijuna kuna

OSIJEK, 7. rujna 2015.(Hina) - Ugovor o javnoj nabavi uređaja za prikaz tijela magnetskom rezonancijom, vrijednog 9,7 milijuna kuna, potpisali su u ponedjeljak u Osijeku predstavnici osječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) i tvrtke "Siemens Hrvatska" d.d.

Javna nabava provedena je na temelju odluke Vlade o uporabi dijela dobiti Agencije za lijekove i medicinske proizvode, a osječki KBC tim dobiva suvremeni dijagnostički uređaj koji će skratiti liste čekanja za preglede magnetskom rezonancijom u tom dijelu Slavonije te povećati kvalitetu pretraga.

Predsjednik uprave tvrtke "Siemens Hrvatska" Mladen Fogec rekao je kako će to biti prvi uređaj za mangnetsku rezonanciju, snage tri tesle, instaliran u Hrvatskoj, kojim se može pregledavati cijelo tijelo, a pacijentima će brže omogućiti pretragu.

Smatra kako realizacija tog ugovora pokazuje da je tvrtka prepoznata kao pouzdan i kvalitetan opskrbiljivač hrvatskog zdravstva medicinskim uređajima.

Sanacijski upravitelj osječkoga KBC-a Sven Kurbel rekao je kako se montaža novog uređaja očekuje do kraja godine, ili u siječnju iduće godine, te da je to veliki pomak u pretvaranju te zdravstvene ustanove u regionalni centar izvrsnosti.

Najavio je kako se uskoro očekuje i nabava novoga CT uređaja te novoga linearnog akceleratora.

Na Kliničkome zavodu za radiologiju osječkoga KBC-a ističu kako se na pregled kralježnice i mozga magnetskom rezonancijom do sada čekalo tri i pol do četiri mjeseca, a trbušne šupljine oko šest mjeseci, što će se nabavom novog uređaja znatno skratiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙