FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu u nedjelju počinje međunarodna flautistička akademija

KARLOVAC, 4. srpnja 2015. (Hina) - Sedmodnevna Hrvatska flautistička akademija počinje sutra u karlovačkom kazalištu "Zorin dom", a taj međunarodni seminar za flautiste okupit će ponajbolje svjetske izvođače i pedagoge, te učenike i studente flaute iz cijelog svijeta.

Posebnost ljetne škole je da polaznici imaju mogućnost usavršavanja u glazbenim pravcima izvan klasične glazbe, ističu organizatori.

Klasični repertoar i tehnike na najvišoj su razini, uz mentore iz Francuske Pierre-Yves Artauda i Gaspara Hoyosa, ali polaznici će moći svladati i osnove tehnike jazz flaute i improvizacija. Iz Njujorka dolazi Andrea Brachfeld, jedna od ponajboljih svjetskih jazz flautistica.

Umjetnički voditelj Akademije Damjan Krajačić, koji je magistrirao afro-kubansku flautu u Los Angelesu, polaznicima nudi i usavršavanje u latinoameričkoj glazbi uz latin-jazz combo uživo.

Ove godine se timu predavača pridružuje i flautistički Superstar Jasmine Choi, Koreanka sa švicarskom adresom, prva flautistica svijeta s više od milijun pogleda na youtube-u, prva flauta Bečkih simfoničara i Cincinnati Symphony Orchestra te umjetnica iza koje su četiri izdana solistička albuma.

Hrvatska flautistička akademije u partnerstvu s francuskim konzervatorijem Ecole Normale de Musique Alfred Cortot-Paris ove godine nudi punu stipendiju za jednogodišnje usavršavanje u Parizu, kroz natjecanje "Osvoji stipendiju za Pariz!".

Prijaviti se mogu svi flautisti i flautistice bez obzira na prethodno iskustvo. Žiri čine svi ovogodišnji predavači akademije, a predsjeda Pierre-Yves Artaud, dugogodišnji profesor flaute na francuskom nacionalnom konzervatoriju, koji laureata natjecanja time prima u vlastitu klasu učenika u Parizu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙