FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku - Sažetak petnaestog dana natjecanja

BAKU, 27. lipnja 2015.(Hina) - Petnaestog dana Europskih igara u Bakuu, u subotu, 27. lipnja održana su natjecanja u sedam sportova, a hrvatski sportaši su nastupili u judu i plivanju.

Mladi plivač Bruno Blašković osvojio je sedmo mjesto na 50 m slobodno. Blašković je isplivao vrijeme 22,96, što je šest stotinki sekunde slabije od rezultata kojeg je isplivao u polufinalu u kojem je bio peti.

Zlato je osvojio Izraelac Ziv Kalontarov (22,16) ispred Talijana Giovannija Izza (22,51) i Rusa Alekseja Brianskija (22,62). U ovoj disciplini nastupila su još dva hrvatska plivača. Nikola Miljenić je zauzeo 16. mjesto u polufinalu (24,20), dok je Kristian Komlenić bio 46. u kvalifikacijama (24,10).

U kvalifikacijama je nastupila štafeta 4x100 mješovito u sastavu Kristian Komlenić, Ante Lučev, Bruno Blašković i Nikola Miljenić. Na koncu su bili 11. s rezultatom 3:50.37 minute. U kvalifikacijama je nastupilo 18 štaafeta.

Hrvatski judaši Zlatko Kumrić i Ivana Maranić poraženi su u susretima prvog kola u svojim kategorijama na Europskim igrama u Bakuu.

Kumrić nije imao sreće sa ždrijebom u kategoriji do 100 kg i već u prvom kolu se morao boriti s bivšim svjetskim prvakom iz 2013. godine Azerom Elkhanom Mammadovom. Mammadov je slavio ipponom.

Da je slučajno prošao Azera, Kumrić bi se u osmini finala borio protiv aktualnog svjetskog prvaka Čeha Lukasa Krpaleka.

Ivana Maranić je u kategoriji do 78 kg također imala težak ždrijeb i u prvom kolu se borila protiv svjetske doprvakinje iz Rio de Janeira 2013. godine, Nizozemke Marhinde Verkerk. Nizozemka je pobijedila ipponom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙