FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS Primorsko-goranske županije nezadovoljan prijedlogom mreže javne zdravstvene službe

RIJEKA, 23. lipnja 2015. (Hina) - Primorsko-goranska Županijska organizacija HNS-a izrazila je u utorak na konferenciji za novinare nezadovoljstvo prijedlogom nove mreže javne zdravstvene službe po kojoj bi se, kako je navedeno, smanjio broj medicinskih timova, a nije predviđen nijedan tim u zaštiti mentalnog zdravlja, prevenciji i izvanbolničkom liječenju ovisnosti.

Županijska vijećnica HNS-a Tatjana Smeraldo istaknula je kako se u Čabru namjerava ukinuti jedna ordinacija opće medicine i jedan tim dentalne medicine, u Matuljima dvije ordinacije opće medicine, a u Rabu i Vrbovskom po jedna ordinacija opće medicine. U Rijeci bi, po prijedlogu mreže, bilo manje pet ordinacija opće medicine te tri ordinacije dentalne medicine. Osim toga, Viškovo i Krk ostaju bez pedijatra, rekla je Smeraldo.

Županijski vijećnik Miodrag Šarac ocijenio je da prijedlog nove mreže zdravstvene zaštite nije uzeo u obzir prometnu izoliranost nekih dijelova Gorskog kotara, gdje se, kako je rekao, smanjuje standard obiteljske medicine i dentalne medicine.

Istaknuo je i problem mreže na kvarnerskim otocima, gdje se, kako je rekao, broj ljudi ljeti udeseterostruči, a broj medicinskih ekipa ostaje nedovoljan. HNS ne može i ne smije poduprijeti prijedlog Ministarstva zdravlja u vezi sa zdravstvenom mrežom Primorsko-goranske županije jer "ne sagledava cjelovitost načina življenja" na pojedinim područjima, ocijenio je Miodrag Šarac i dodao: "Ne možemo podržati manje nego što imamo sada. Mi želimo više."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙