FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren pulski festival dječje knjige "Monte Librić

PULA, 20. travnja 2015.(Hina) - U pulskoj Zajednici Talijana u ponedjeljak je otvoreno osmo izdanje festivala dječje knjige Monte Librić na kojemu će se na ove godine rekordna 74 događanja predstaviti više od 80 sudionika.

U središnjem programu "Piknik s autorom" najnovija djela iz hrvatske književne produkcije za djecu predstavit će, među ostalima, Marijana Jelić, Snježana Babić-Višnjić, Tamara Bakran, Zdenka Bilušić, Jelena Pervan, Jelena Brezovec, Irena Plejić Premec, Tatjana Pokrajac-Papucci i Jelena Radan.

Otvarajući festival pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što je, kako je rekao, "Monte Librić došao do osmog izdanja, odnosno što je završio osnovnu školu, te da postaje jači i zreliji". Pozvao je djecu da što više čitaju i da se što više kreću za bolju i ljepšu budućnost Pule.

Direktorica Monte Librića Slavica Ćurković naglasila je da su ove godine spojili knjige i pokret, potičući na taj način djecu na ljubav prema lijepoj riječi, ali i prema pokretu, pokazavši koliko knjiga može biti dinamična i pokretat nas. Dodala je da će ovogodišnje izdanje promovirati sve popularniju disciplinu sportskog penjanja, što je ostvareno u suradnji s pulskim klubom "On Sight".

Zahvalivši cijeloj ekipi entuzijasta koji uz nju vode i kreiraju ovu već tradicionalnu i nezaobilaznu manifestaciju, Ćurković je istaknula kako u izložbenom dijelu Monte Librića sudjeluje više od 50 nakladnika iz Hrvatske, Italije i Srbije, koji su izložili oko tri tisuće naslova recentne dječje literature i produkcije, među kojima su i zanimljive igračke didaktičkog sadržaja, a sve uz popuste od 10 do 50 posto.

Podsjetila je kako je svake godine vrlo atraktivan program "Autori iz daljine" koji ove godine donosi gostovanje ilustratorice iz Mađarske Ildikó Horváth te poznatih autora iz Srbije - Miodraga Jakšića i Minje Subote, koji će održati glazbeno-literarni nastup.

U talijanskom dijelu programa pod nazivom "Piu che una storia", koji je nezaobilazni dio Librića, sudjelovat će Nicolas Murkovic, Katja Dellore i Giovanni Balivo, a u suradnji s Talijanskom dramom HNK-a Ivana pl. Zajca iz Rijeke održat će se i kazališna predstava "Viva Pinocchio".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙