FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za srijedu, 25. ožujka

ZAGREB, 25. ožujka 2015. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. ožujka.

ZAGREB - U Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) bit će otvorene obvezujuće ponude za kupnju dionica Imunološkog zavoda. Pisma namjere za Imunološki poslalo je ukupno sedam potencijalnih ponuditelja koji su pozvani na dostavu obvezujućih ponude. Država prodaje 157.997 dionica, što čini 54,38 posto temeljnog kapitala Imunološkog zavoda, a kontrolni paket dionica od 25 posto plus jednu dionicu ostao bi u vlasništvu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Početna cijena za kupnju dionica je 49,30 kuna po dionici, a investitor je dužan osigurati investicijsko ulaganje od najmanje 100 milijuna kuna za izgradnju novog postrojenja za proizvodnju, koje će osigurati trajno dobivanje dozvola za proizvodnju virusnih i bakterijskih cjepiva i krvnih derivata iz ljudske i životinjske plazme te alergena i preparata iz životinjske krvi (14,00 sati, CERP, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Okrugli stol na temu pomorskog dobra održat će se u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Kamping udruženja Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca te Hrvatske gospodarske komore. Cilj je u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima Vlade, odnosno resornim ministarstvima, dobiti informacije vezane uz očekivane izmjene Zakona o pomorskom dobru te sve ostale informacije o zakonu koji utječe na sektor. (14,30 sati, hotel Westin, Izidora Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Na sjednici Turističkog poslovnog vijeća pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) predstavnici nacionalnih strukovnih udruga i predsjednici udruženja i zajednica pri HGK-ovu Sektoru za turizam iznijet će svoje viđenje dosadašnjeg tijeka turističke sezone 2015. i očekivanja vezana za nastavak sezone. Također će se raspravljati o ključnoj problematici turističkog sektora, kao što su PDV, turističko zemljište i pomorsko dobro (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2, dvorana A).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙