FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uz potporu HBOR-a Greben počeo isporuku patrolnih čamaca za grčku obalnu stražu

ZAGREB, 5. ožujka 2015. (Hina) - Tvrtka Montmontaža-Greben isporučila je prvi od šest patrolnih čamaca izrađenih za potrebe grčke obalne straže, a u zaključivanju ovog izvoznog posla vrijednog 13,4 milijuna eura, Montmontažu-Greben je podržala Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) izdavanjem i osiguranjem garancija za povrat avansa, što je bio preduvjet za potpisivanje ugovora s grčkim ministarstvom, objavili su u četvrtak iz HBOR-a.

Tvrtka Montmontaža-Greben iz Vela Luke posao isporuke šest patrolnih čamaca za potrebe grčke obalne straže, kojeg su razvili zajedno s Brodarskim institutom, a kakve koristi i hrvatska pomorska policija, dobila je na međunarodnom natječaju.

Ovih je dana isporučen prvi čamac, a uskoro se očekuje isporuka iduća dva. Vrijednost svakog čamca je veća od 2,2 milijuna eura, a 75 posto vrijednosti ugovora financirano je iz sredstava Europske unije, dok je 25 posto osigurano iz grčkog državnog proračuna.

"Dobivanje ovog posla na međunarodnom natječaju ukazuje na visoku konkurentnost Grebenovih plovila na inozemnom tržištu. Bitno je naglasiti da u izradi ovih patrolnih čamaca sudjeluje i niz drugih hrvatskih poduzeća, odnosno hrvatski udio u ovom poslu iznosi više od 70 posto", navode iz HBOR-a.

Dodaju kako su izdavanjem i osiguranjem činidbenih bankarskih garancija Grebenu omogućili realizaciju ovog izvoznog posla "u situaciji kada to poslovne banke nisu bile u mogućnosti zbog već dosegnutih limita izloženosti".

"HBOR je, prepoznavši značaj ovog projekta, svojom podrškom osigurao zaključenje ovog ugovora koji je omogućio, uz stjecanje inozemnih referenci, daljnje poslovanje društva i održavanje proizvodnje, te dodatno zapošljavanje u brodogradilištu što ima izuzetno pozitivan utjecaj na cijeli otok Korčulu", stoji u priopćenju HBOR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙