FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA Grabar-Kitarović: Josipović i Milanović ne znaju kako se živi u Hrvatskoj

IMOTSKI, 5. siječnja 2015. (Hina) - Kandidatkinja za predsjednicu Republike Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom je skupu u ponedjeljak navečer u Imotskom prozvala protukandidata i aktualnog predsjednika Ivu Josipovića i premijera Zorana Milanovića da su odgovorni što je Hrvatska jedna od najsiromašnijih država Europske unije te uistvrdila da ne znaju kako ljudi u Hrvatskoj žive.

„Ni gospodin Josipović ni gospodin Milanović ne znaju kako živi ovaj narod. Ne valja predsjednik, ne valja premijer, ne valja Vlada i što ćemo onda učiniti? Smijeniti ih“, poručila je Grabar-Kitarović.

„Mogao bi (Milanović) malo izaći iz svoje crne limuzine ili dobro plaćenog zrakoplova te otići među ljude i vidjeti kako živi Hrvatska“, istaknula je Grabar-Kitarović.

Za Josipovićeve izjave kako nije mogao nešto učiniti u proteklom mandatu jer su ovlasti predsjednika Republike ograničene, Grabar-Kitarović je rekla da su „čista obmana“.

„To je čisti izgovor za pet godina nerada, šetnji po crvenom tepihu, pet godina luksuza i odvojenosti od ovog naroda. Prošao je cijelu Hrvatsku, a nije vidio Hrvatsku. Živi u Hrvatskoj ali ne živi s Hrvatskom“, istaknula je Grabar Kitarović. Ako misli da nema ovlasti i da ne može ništa učiniti neka se, rekla je. "makne i ostavi prostor onome tko zna, hoće i može".

"Stalno je pomagao nesposobnu bešćutnu vladu Zorana Milanovića koja nas vodi u propast. E, to nećemo dopustiti", poručila je u prepunoj kino dvorani u Imotskom ispred koje je ostalo mnoštvo građana koji nisu mogli stati u dvoranu.

Potrebno nam je novo zajedništvo, a ne podjele koje su nam nametnute s Pantovčaka i Banskih dvora, dosta nam je bilo podjela, "nema više glasova gospodina Kujundžića ili gospodina Sinčića, svi ste vi moji", poručila je Grabar-Kitarović, a nazočni na predizbornom skupu u Imotskom su odgovarali "pobjeda, pobjeda".

Bude li izabrana za predsjednicu Republike Grabar Kitarović je najavila da će s partnerskim državama kao što je Njemačka obnoviti veze, koje su "'ovi' narušili slučajem Lex Perković".

„Posebno ću brinuti o Hrvatima u BiH jer mi smo jedan narod i jedno biće, a dosadašnja potpora iz Hrvatske njima je bila pretežito deklarativna, no ja ću se boriti za njihovu ravnopravnost na cijelom teritotiju BiH, jer bez Hrvata nema BiH“, poručila je Grabar Kitarović.

Ponovila je da će se zauzimati da Hrvati u Srbiji imaju ista prava kao Srbi i nacionalne manjine u Hrvatskoj.

„Kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH zauzet ću se da naše oružane snage, vojska i policija budu dobro opremljeni i da budu jamac naše sigurnosti protiv bilo kojeg zveckanja oružjem s druge strane granice“, rekla je predsjednička kandidatkinja Grabar-Kitarović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙