FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI Josipović: pobijedio sam u prvom krugu, pobijedit ću i u drugome

ZAGREB, 29. prosinca 2014.(Hina) - Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović izjavio je u nedjelju navečer po objavi prvih neslužbenih rezultata predsjedničkih izbora kako je pobijedio u prvom krugu te da će pobijediti i u drugome jer nudi program koji je "put izlaska iz krize i jačanja Hrvatske".

"Dragi prijatelji, pobijedili smo u prvom krugu, pobijedit ćemo i u drugom krugu", rekao je Josipović u govoru koji su u više navrata njegovi simpatizerizi prekidali pljeskom i skandiranjem.

Josipović je u njemu žestoko napao i HDZ kazavši kako se ne smije "zaboraviti da oni koji su još jučer krali u Hrvatskoj danas misle da mogu predstavljati poštenje".

Osvrnuo se i na govor svoje protukandidatkinje u drugome krugu, Kolinde Grabar-Kitarović kazavši da se u njemu moglo čuti kako se "nešto iz poraza pretvara u pobjedu".

"A pobijedili smo mi. Pobijedili smo zato jer moj program nudi Hrvatsku drukčiju od ove danas. Nudi Hrvatsku s više demokracije, s više ljudskih prava, tolerantniju Hrvatsku koja otvara nove perspektive i gradi modernu ekonomiju 21. stoljeća u kojoj neće biti ovoliko nezaposlenih, u kojoj će se puno bolje živjeti i poštivati vrijednosti tradicije, vrijednosti hrvatskog društva", rekao je.

Podsjetio je i da je moto njegove politike "pravda" u kojoj, ističe, na političkoj sceni nema mjesta onima koji su "okrali Hrvatsku i prevarili narod, politikama koje provode korupciju, kite se tuđim perjem i politikama koje uništavaju egzistenciju ljudi".

"Vrijednosti hrvatskoga društva - poštenje, rad, marljivost, vjera u ideale je nešto što mora biti dio naše politike. Nedopustivo je da se zaboravi da oni koji su još jučer krali u Hrvatskoj danas misle da mogu predstavljati poštenje", poručio je uz pljesak i gromoglasno odobravanje simpatizera.

Smatra da su građani u prvome krugu kazali kako ne žele nepravdu, a to su, ističe, rekli kroz glasove koje je dobio on, ali i Ivan Vilibor Sinčić.

"Ljudi osjećaju nepravdu i zaista moramo učiniti još više da se nepravde uklone, a hrvatsko društvo bude društvo pravde, bogatstva i uspjeha", ustvrdio je.

Uvjeren je u to da će izlaznost u drugom krugu biti i veća od današnje koja je, kaže, bila pristojna.

"U ovih 15 dana koji su pred nama uvjerit ću Hrvatsku da je moj program put izlaska iz krize i put jačanja naše Hrvatske. Uvjerit ću ne samo one koji su glasali za mene ili koji su glasali protiv nepravde, nego i one koji nisu izašli na izbore, a možda i neke od onih koji su svoj glas dali mojim protukandidatima, Kujundžiću i Grabar-Kitarović", naglasio je Josipović.

Siguran je u to da će građani u drugome krugu "razmišljati o budućnosti" te će se "možda manje voditi emocijama, a više brigom za Hrvatsku".

"A naša Hrvatska zaslužuje program koji jasno govori što je naša budućnost, koji isključuje korupciju i isključuje iz politike sve one koji po nekim stranačkim kriterijima, bez pravih kriterija, dolaze na pozicije. Ona demokracija koju sam obećao je glas za svakog konkretnog političara koji je pošten i želi služiti svome narodu", naglasio je.

Dodaje i da je previše krivi proliveno za Hrvatsku, da je previše branitelja stradalo, kuća porušeno, da je bilo previše patnje "da bismo Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju".

Uvjeren je da to znaju ne samo glasači koji su ga podržali, već to "sasvim sigurno u svom srcu zna svaki čovjek naše domovine".

"Zato 11. siječnja izađite na izbore, dođite, glasajte za Hrvatsku, glasajte za pravi put", pozvao je Josipović birače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙