FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz nogometne obitelji 9,5 milijuna kuna pomoći poplavljenim područjima

ZAGREB, 22. prosinca 2014. (Hina) - Hrvatski nogometni savez je kroz donacije iz vlastitih sredstava, donacije reprezentativaca te sredstva iz FIFA-e i UEFA-e prikupio 9,5 milijuna kuna pomoći za slavonska područja nastradala u katastrofalnim poplavama u svibnju ove godine.

Hrvatski nogometni savez je jedna od mnogobrojnih organizacija koja se uključila u pomoć poplavljenim slavonskim područjima koja su nastradala u svibnju ove godine. Što iz vlastitih sredstava, što donacijama hrvatskih reprezentativaca te sredstvima iz fondova Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i Europskog nogometnog saveza (UEFA), HNS je ukupno prikupio 9.497.470 kuna za pomoć Slavoniji.

Iz svojih fondova za ovakve i slične situacije FIFA je donirala 600.000 američkih dolara, a UEFA 500.000 eura.

"Drago mi je da su naše krovne organizacije, FIFA i UEFA, imale sluha i da ćemo pomoći. Hrvatski nogometni savez se neće umoriti u pomaganju svojoj bazi. Jedva čekam otvaranje stadiona u Gunji, gdje ćemo odigrati još jednu prijateljsku utakmicu s "vatrenima" i našim gostima. Nadam se da će biti nogometna fešta, a ono što je najvažnije jest da se nogomet igra na tim područjima", rekao je predjednik HNS-a Davor Šuker u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Zagrebu, na kojoj su u uvodu još jednom prikazane potresne snimke svibanjske katastrofe koja je zadesila Slavoniju.

"Situacija je sada zadovoljavajuća. Samo u Gunji je potrebno obnoviti 1720 kuća, a još preko 200 ponovno izgraditi. To je jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj. Ljudi su malo nervozni, mislili su da će se do Božića vratiti u svoje kuće, ali to je bilo nemoguće. Mi ćemo biti zadovolji, ako do sljedeće jeseni sve bude obnovljeno", rekao je načelnik općine Gunja i predsjednik NK Jadran iz Gunje Hrvoje Lucić, zahvaljujući HNS-u na pomoći.

"Kad nas je posjetio, gospodin Šuker nam je obećao da ćemo dobiti novi stadion, a ja nikada nisam sumnjao da će on svoje obećanje i ispuniti", dodao je Lucić.

Gradnja novog nogometnog stadiona u Gunji trebala bi započeti krajem veljače ili početkom ožujka sljedeće godine.

"Sredstva iz FIFA-e i UEFA-e su stigla, položena su na poseban donatorski račun i sad ćemo užurbano krenuti u izradu detaljnih projekata, raspisati natječaje i krenuti u sanaciju nogometnih stadiona. Oštećenja nisu kod svih ista, a obavit će se radovi na onom dijelu infrastrukture koja je bila najviše pogođena poplavama. Nadamo se da će nam vrijeme ići na ruku i da bi svi klubovi već sredinom proljeća mogli igrati na svojim stadionima", rekla je Ivančica Sudac, voditeljica Međunarodnog odjela i licenciranja u HNS-u.

Osim Jadrana iz Gunje, u proces obnove stadiona bit će uključeni NK Borac Drenovci, NK Posavac Posavski Podgajci, NK RAŠK Rajevo Selo, NK Sloga Račinovci i NK Srijemac Strošinci.

FIFA-inim i UEFA-inim donacijama zaokružen je proces pomoći nogometne obitelji

Slavoniji. Još u lipnju je HNS donirao 386.736 kuna

općini Gunja te isti iznos Crvenom križu, a svakom je klubu s poplavljenih

područja pomogao s 24.000 kuna za podmirivanje troškova natjecanja. Hrvatski

nogometni reprezentativci donirali su po 500.000 kuna općini Cerna te

Caritasu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙