FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAMPANJA Kujundžić položio vijenac na Tuđmanov grob

ZAGREB, 10. prosinca 2014. (Hina) - U povodu 15. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić u srijedu je položio vijenac na Tuđmanov grob na zagrebačkom groblju Mirogoju.

U izjavi novinarima Kujundžić je istaknuo da je Tuđman za njega, kao i za cijeli hrvatski narod, osim pojedinaca koji tako ne misle, najveća povijesna hrvatska osoba - "čovjek koji je stvorio suvremenu državu Hrvatsku".

Upitan je li Tuđman antifašist ili vrhovni zapovjednik Domovinskog rata, Kujundžić je odgovorio da je Tuđman i jedno i drugo. "Franjo Tuđman je i antifašist i zapovjednik Domovinskoga rata. A ovi suvremeni takozvani antifašisti su zapravo suvremeni fašisti", rekao je.

Tuđmanove političke odluke po Kujundžiću su bile briljantne, primjerene vremenu kada nije bilo lako pronalaziti rješenja. "U tome vremenu nitko se ne bi tako snašao kao što se on snašao", kazao je.

Na pitanje koje su bile pozitivne strane prvog hrvatskog predsjednika i ima li nekih negativnih koje je možda mogao drugačije napraviti, Kujundžić je rekao da je "milijun pozitivnih stvari, a nitko na zemlji nije svetac".

"Sigurno je imao i loših odluka, ali to je zanemarivo u veličini i sjaju onoga što je napravio", kaže Kujundžić.

Upitan o privatizaciji 90-tih godina prošlog stoljeća, Kujundžić je rekao kako se ona nije trebala dogoditi. "Privatizacija da, ali ne na način na koji je provedena, međutim, to je vrijeme rata. Tada se traži rješenje i sve stvari uvijek treba staviti u kontekst", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙