FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Premijerno izvedena komedija "Čudo u Poskokovoj Dragi"

ZAGREB, 25. listopada 2014. (Hina) - U Hrvatskom narodnom kazalištu Split u subotu navečer je premijerno izvedena komedija "Čudo u Poskokovoj Dragi", nastala po istoimenom romanu Ante Tomića, u režiji Marija Kovača.

Komedija "Čudo u Poskokovoj Dragi" osebujnim humorom priča o Jozi Poskoku i njegovoj četvorici sinova zarobljenih u prostoru Zagore. Jozo je udovac, a s njim živi njegovih četvero sinova; Krešimir, Branimir, Zvonimir i Domagoj, svi nazvani po hrvatskim knezovima i kraljevima. Najstariji Krešimir sit očeva zanovijetanja i pure dođe na ideju pronaći ženu, pa se sjeti svoje davne, ratne ljubavi. No, s tim počinju i problemi.

Redatelj Mario Kovač je kazao da je naglasak stavio na ljubavnu priču u kojoj prikazuje da se dva različita svjetonazora mogu spojiti. U likovima je tražio sličnosti, a ne razlike mentaliteta, te se poigravao sa različitim likovima komike pokušavajući ne biti vulgaran i ne podilaziti publici.

U predstavi u glavnim ulogama glume Nikša Butijer (Krešimir), Andrea Mladinić (Lovorka), Mate Gulin (Jozo Poskok) i Snježana Sinovčić-Šiškov (Zora).

U ostalim se ulogama pojavljuju Vicko Bilandžić, Stipe Radoja, Mijo Jurišić, Marko Petrić, Josip Zovko, Filip Radoš, Arijana Čulina, Ivan Baranović, Nenad Srdelić, Vladimir Posavec Tušek, Anastasija Jankovska, Vanda Boban-Jurišić, Andrijana Vicković, Marjan Nejašmić Banić, Matko Elezović i Franjo Đaković. Dramaturg je Jasen Boko, scenograf Matija Šantić, a kostimograf Hana Letica. Dramatizaciju je napravila Željka Udovičić-Pleština, a autor scenske glazbe je Tomislav Babić.

Predstavu je sa splitskom publikom, koja je do posljednjeg mjesta ispunila gledalište, odgledao i predsjednik Ivo Josipović koji se u Splitu nalazi u službenom posjetu. Uz predsjednika u svečanoj loži su bili gradonačelnik Ivo Baldasar i njegova zamjenica Aida Batarelo. U gradu vlada veliki interes za ovu predstavu, pa je tako pet predstava unaprijed prodano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙