FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Brazil: Njemcima u slučaju pobjede nad Alžirom po 50.000 eura

RIO DE JANEIRO, 29. lipnja 2014. (Hina/STA) - Njemačkim nogometašima su u slučaju osvajanja naslova svjetskog prvaka u Brazilu obećane premije u visini od 300.000 eura, a prve premije dobijaju već ako prođu osminu finala i to po 50.000 eura svaki.

"Premije bi rado isplatili", izjavio je uoči utakmice osmine finala protiv Alžira koja se igra u ponedjeljak predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach.

Zanimljivo je da su nogometašima premije obećane samo u slučaju uspjeha, jer ako izgube ne dobijaju ništa. Premije će im se isplaćivati u slučaju plasmana u četvrtfinale, u polufinale i u finale te za osvajanje naslova.

Plasman u polufinale "vrijedi" 100.000 eura, nastup u finalu 150.000 eura i konačna pobjeda koja donosi naslov svjetskog prvaka 300.000 eura. Njemački bi savez tako osvajanje naslova svjetskog prvaka stajalo gotovo sedam milijuna eura, no to nije ništa jer je FIFA prošle godine odredila rekordne nagrade i svjetski prvak od svjetske krovne nogometne organizacije treba dobiti čak 25,5 milijuna eura, a poraženi gotovo 18 i pol.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙