FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 28. prosinca do ponedjeljka, 30. prosinca

ZAGREB, 27. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo trodnevnu najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska od subote, 28. prosinca do ponedjeljka, 30. prosinca.

SUBOTA, 28. prosinca:

-----------------------

Hina će objaviti tekst o najvažnijim događajima iz područja crne kronike pod naslovom "Crna kronika 2013. - godina počela s bombama, završila s mrtvima u prometu". Policija se na početku 2013. digla na noge zbog dvije eksplozije koje su u par dana 'zatresle' Zagreb, a nastavak godine obilježila su ubojstva u krugu obitelji, curenje policijskih podataka, stupanje na snagu Europskog uhidbenog naloga i novi granični režim, dok je kraj godine zavijen u crno velikim brojem stradalih na cestama.

Objavit će i tekst o najvažnijm događanjima na područja sudstva pod naslovom "Antikorupcijski postupci obilježili još jednu godinu na hrvatskim sudovima". Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu obilježilo je i ovu pravosudnu godinu, pred čiji je kraj u antikorupcijsku mrežu upao dugogodišnji predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević s najbližim suradnicima, ali i čelnici Hrvatskih autocesta (HAC), tvrtke koja je, zbog niza afera, nakon Fimi medije postali novi sinonim za prelijevanje državnog novca u privatne džepove. Zadnja korupcijska afera dobila je ime Remorker, po češkoj tvrtki ključnog svjedoka Igora Premilovca koji je priznao da je fiktivnim ugovorima dizao novac i potom ga 'opranog' u gotovini vraćao u Hrvatsku.

NEDJELJA, 29. prosinca:

-----------------------------

Za sada nema važnijih događaja za najaviti.

PONEDJELJAK, 30. prosinca:

-------------------------------

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovat će na #TweetUp-u - druženju s aktivnim korisnicima Twittera u Banskim dvorima povodom dvije godine mandata Vlade. Riječ je o #VladaUp-u, vlastitoj inačici popularnih okupljanja korisnika društvene mreže Twitter u organozaciji Vlade Republike Hrvatske. #VladaUp-u prisustvovat će i Darko Perić, hrvatski digitalni šampion i pomoćnik ministra uprave za eHrvatsku. Cilj #VladaUp-a je prezentirati Vladu kao inicijatora koji postavlja i razvija dvosmjernu komunikaciju koja, u interakciji s građankama i građanima, olakšva donošenje odluka. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se mogu svi aktivni tviteraši (s više od 100 tvitova) na sljedećoj poveznici: twtvite.com/VladaUP3 (Obilazak Banskih dvora započet će između 17 i 17,30 sati, a razgovor sa premijerom u 18 sati, Trg Sv Marka 2). #VladaUP moći će se pratiti i putem video zapisa na internetskim stranicma Vlade www.vlada.hr

OTOČAC - Ministarstvo branitelja RH priređuje svečano otkrivanje spomen-obilježja groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja na lokaciji "Tupale-Sinac" (Otočac) u Ličko-senjskoj županiji. Svečanom otkrivanju spomen-obilježja nazočit će predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, dok će događaju u ime Vlade RH prisustvovati ministar branitelja Predrag Matić (11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinstvo Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na teme: "Uspjesi Vlade na koje njen predsjednik ima razloga biti ponosan" te "Kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta zaposlenicima u znanosti i obrazovanju čestitalo Božić i Novu godinu" (11 sati, prostorije Hrvatskog šumarskog društva – Trg Mažuranića 11).

elefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙