FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolman: Spaljenu zemlju u naslijeđe nam je ostavio HDZ

ZAGREB, 23. prosinca 2013. (Hina) - HNS-ov saborski zastupnik i član predsjedništva te stranke Igor Kolman ustvrdio je danas da im je HDZ ostavio u nasljeđe spaljenu i uništenu zemlju, a ne obrnuto, napominjući kako je Kukuriku koalicija prije dvije godine preuzela iznimno teško stanje u državi nakon osmogodišnje HDZ-ove vlasti.

"Zanimljivo je kad o spaljenoj zemlji govori predsjednik HDZ-a, stranke pod čijim vodstvom je Hrvatska nekoliko puta opljačkana, gospodarski razorena, premrežena korupcijom i kriminalom od pravosuđa preko javne uprave do zdravstva i svih ostalih resora. Kad govori o spaljenoj zemlji, Tomislav Karamarko zaista zna o čemu govori", rekao je Kolman potaknut nedavnom izjavom predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka o spaljenoj zemlji.

Iz HNS-a napominju da je Kukuriku koalicija prije dvije godine zatekla rast nelikvidnosti koji je dosegao 45 milijardi kuna, 3,3 milijarde kuna skrivenih dugova u zdravstvu i 51 milijardu kuna poreznog duga.

"U prosincu 2011. zatekli smo i 205.000 radnika kojima nisu isplaćivane plaće niti su im uplaćivani doprinosi", navode HNS-ovci u priopćenju.

Naglašavaju kako tome treba dodati i korupciju koja je, smatraju u HNS-u, "bila lajtmotiv HDZ-ovog načina upravljanja državom, a što potvrđuju najviši dužnosnici te stranke protiv kojih se vode sudski postupci".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙