FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel zadovoljan nastavkom investicijskog ciklusa u Rijeci

RIJEKA, 17. prosinca 2013. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je izrazio zadovoljstvo nastavkom investicijskog ciklusa u gradu u ovoj godini na izmaku, posebno u okolnostima krize, ali i nezadovoljstvo gubitkom vremena u realizaciji nekih projekata i to, ustvrdio je, zbog neaktivnosti dosadašnjih vlada.

Obersnel je na redovitoj konferenciji za novinare istaknuo kako je grad proteklih godina izgubio previše vremena na pripreme projekata vezanih uz riječki prometni pravac, odnosno u cestovnu i željezničku prometnu mrežu. Kasnilo se, kaže, i s projektima vezanima uz riječku luku, poput izgradnje kontejnerskih terminala.

To će se, upozorio je gradonačelnik, sada teže odraziti na postizanje konkurentnosti nego što bi to bilo prije nekoliko godina.

Od projekata, u koje se ulaže ili se otvara mogućnost investiranja, izdvojio je uređenje prostora Delte i Porto Baroša, za koje je proveden urbanističko-arhitektonski natječaj te je planirano raspisivanje natječaja za investitora koji će projekt dalje razvijati u prvom kvartalu 2014. godine.

Obersnel procjenjuje da vrijednost ovog projekta premašuje 300 milijuna eura.

Istaknuo je i dovršenje proširenja kontejnerskog terminala na Brjadici te početak gradnje novog terminala na Zagrebačkoj obali, na zapadnoj strani riječke luke. Među ostalim investicijama tijekom godine naveo je i nabavku 21 novog gradskog autobusa na plin te uređenje arheološkog parka u središtu grada, koje se treba dovršiti do kraja godine.

Najavio je i sutrašnje potpisivanje ugovora o realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva za gradnju nove Sveučilišne bolnice, uz nazočnost ministra zdravlja Rajka Ostojića.

Istaknuo je da je grad Rijeka u pripremu gradnje nove bolnice dosad uložio 45 milijuna kuna, i to otkupom zemljišta te darovanjem, a ukupna ulaganja grada, uključujući neizravna poput ulaganja u komunalnu infrastrukturu i energanu, znatno su veća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙