FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaštel Gomilica: otvoreno prihvatilište za beskućnike

KAŠTEL GOMILICA 12. prosinca 2013. (Hina) - Prihvatilište za 12 beskućnika danas je otvoreno u Kaštel Gomilici u organizaciji Udruge sv. Jeronima.

U tom će prihvatilištu u odvojenim sobama moći prespavati 12 beskućnika - šest muškaraca i šest žena, a bit će im dodijeljen i obrok, rekao je za Hinu predstavnik Udruge sv. Jeronima Denis Ivanković, dodajući kako će u prihvatilištu biti zaposlene tri osobe.

Podsjetio je da je to drugo takvo prihvatilište u Splitsko-dalmatinskoj županiji, nakon onoga u Splitu o kojem se brine Udruga "Most".

Otvarajući prihvatilište za beskućnike u Kaštel Gomilici, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja najavio je da će županija novcem podupirati njegov rad.

„Najsretniji bih bio kad bi ovakvih objekata bilo što manje, ali svi znamo kakva je situacija i moramo pomagati ljudima u nevolji“, istaknuo je župan Ževrnja.

Zgrada u kojoj je prihvatilište za beskućnike u Kaštel Gomilici, kako je rečeno, grad Kaštela ustupio je Udruzi sv. Jeronima, a njezinu je obnovu financiralo više donatora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙