FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba (HAK) o stanje u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Jak vjetar povremeno ometa promet na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića. Na vlažnim dijelovima kolnika, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima moguća je poledica zbog niskih temperatura. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, posebice na dionici autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice-Vrbovsko i A1 između tunela Mala Kapela i čvora Gospić. Zbog razminiranja od 11. do 21. prosinca od 8 do 16 sati zatvarat će se državna cesta D422 na dionici Zračna luka Zemunik (ulaz u zrakoplovnu vojnu bazu Zemunik). Promet će se propuštati prvih 15 minuta u svakome satu. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama: D42 u mjestu Poljanak, ŽC Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC Dabar-Štirovača i ŽC Selište-Prijeboj. Tunel Karavanke između Slovenije i Austrije otvoren je za promet, ali se do daljnjega vozi naizmjence, a vozila se propuštaju po 30 minuta sa svake strane tunela. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je oko 500 metara. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok. Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja zbog radova u pristaništu Prizna. Zbog rekonstrukcije trajektnog pristaništa u Valbiski (Krk), do 31. prosinca 2013. god. djelomično je izmijenjen red plovidbe na trajektnoj liniji 332 Valbiska – Merag. Trajektna linija 338 Valbiska – Lopar zbog radova je u prekidu.

ZAGREB - Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. U kopnenom području ujutro i dio prijepodneva mjestimice magla ili niski oblak, zatim u Podravini, Moslavini i Slavoniji umjerena naoblaka. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura. Najviša temperatura između 5 i 10, na Jadranu od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙