FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora Leko izrazio sućut u povodu smrti fra Zvjezdana Linića

ZAGREB, 9. prosinca 2013. (Hina) - U povodu smrti svećenika fra Zvjezdana Linića, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko uputio je danas izraze sućuti njegovoj obitelji i braći franjevcima u franjevačkom samostanu u Samoboru.

"U žalosti zbog vijesti da je preminuo veliki dobrotvor i humanist fra Zvjezdan Linić, upućujem izraze iskrene sućuti u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno ime", stoji u izjavi predsjednika Hrvatskog sabora.

"Služeći vjerno Crkvi i narodu primjerom vlastitog života pokazao je da se veličina uspjeha mjeri prije svega količinom ljubavi i dobrote kojima se osvajaju ljudska srca i stječe povjerenje", zaključuje Leko u poruci.

Poznati hrvatski svećenik fra Zvjezdan Linić umro je u subotu, 7. prosinca, u Zagrebu u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva, javila je Kuća susreta Tabor u Samoboru, čiji je bio voditelj.

Linić je rođen 1941. u Svilnom u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu u obitelji s brojnom djecom. Školovan je u Hrvatskoj i inozemstvu. Objavio je više knjiga duhovne tematike, a vjernicima je osobito postao privlačan 80-tih i 90-tih godina nastupajući na radio postajama, kao i u svojim predavanjima studentima na zagrebačkom Kaptolu.

Zadnjih 16 godina održavao je duhovne seminare u Kući susreta Tabor u Samoboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙