FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 8. prosinca

ZAGREB, 8. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za nedjelju, 8. prosinca

ZAGREB - 'Nacionalni forum' formira inicijativu za osnivanje ogranaka regije Zagreb (10 sati, hotel "Sheraton", ulica Kneza Borne 2). Skup će otvoriti idejni začetnik i predsjednik Nacionalnog foruma dr. Nikica Gabrić. U Forumu ističu kako su se na takav korak odlučili zbog aktualne situacije u Hrvatskoj te poražavajućih gospodarskih i ekonomskih pokazatelja, a na poticaj mnogobrojnih građana koji su prihvatili ideju o osnivanju stranke te dali svoju potporu. Tijekom prosinca i siječnja planirana je organizacija niza područnih inicijativnih odbora koji će djelovati na lokalnoj razini, a kasnije ujedinjenjem i na nacionalnoj. Polazišna točka je Zagreb, 8. prosinca 2013., kada je predviđeno formiranje Inicijative za osnivanje ogranaka regije Zagreb. Nakon Zagreba planiran je osnutak inicijativnih odbora u Bjelovaru, Osijeku, Šibeniku, Rijeci, Splitu, Puli, Varaždinu, Zadru, Vinkovcima odnosno diljem cijele Hrvatske.

ZAGREB - Hina će emitirati tekst pod naslovom "Hrvatska bi mogla dobiti penale za godine nerada s otpadom". Hrvatska bi mogla uskoro dobiti penale Europske komisije jer nije za četvrtinu smanjila količinu biorazgradivog otpada, upozoravaju stručnjaci, ali iz nadležnog ministarstva se nadaju da će ipak biti pošteđena kazni. Hrvatska se obvezala Europskoj uniji da će do kraja 2013. za četvrtinu smanjiti količinu biorazgradivog otpada u svom komunalnom otpadu, a to je trebala već godinu ranije po odredbama vlastitog Plana gospodarenja otpadom.

ZAGREB - Hina će emitirati tekst pod naslovom "Unatoč manjkavostima, Hrvatska po posvajanju djece u rangu razvijenih europskih zemalja". Unatoč manjkavostima sustava, od administrativnih do zakonskih poteškoća, i još uvijek krutom stajalištu društva koje često ne pogoduje posvajanju djece, Hrvatska se po posvajanju djece u odnosu na broj stanovnika nalazi u rangu razvijenih europskih zemalja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro/poslijepodne - Tomislav Rubić

poslijepodne/navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙