FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dačić primio Skansija, Tvrdića, Plećaša, Šolmana...

BEOGRAD, 6. prosinca 2013. (Hina) - Premijer Srbije Ivica Dačić primio je danas košarkaške reprezentativce bivše Jugoslavije koji su 1970. godine postali svjetski prvaci u Ljubljani i članove ekipe filma "Bili smo prvaci svijeta" koji govori o tom uspjehu.

Sastanku sa Dačićem prisustovali su hrvatski košarkaši Petar Skansi, Damir Šolman, Ratko Tvrdić, Nikola Plećaš, Slovenac Ivo Daneu, te tadašnji izbornik Ranko Žeravica, kao i autor filma Zvonimir Šimunec i scenarist Aleksandar Miletić.

"Jučer smo u Kinoteci pogledali materijal za film, a danas nas je primio premijer Srbije Ivica Dačić. Bilo je super ponovo vidjeti stare prijatelje iz reprezentacije s kojima sam osvojio zlatnu medalju," kazao je za Hinu doministar sporta Petar Skansi.

Dačić je članovima 'zlatne generacije' uručio replike medalja koje su osvojili 1970. u Ljubljani. U ime bivših reprezentativaca kapetan Daneu poklonio je Dačiću loptu i knjigu Aleksandra Miletića "Džez basket", po kojoj je napisan scenarij izrazivši žaljenje što više nisu među živima Krešimir Ćosić i Trajko rajković.

Premijera dokumentarnog filma "Bili smo prvaci svijeta" održana je u četvrtak u Muzeju kinoteke u Beogradu, a pored ostalih prisustvovali su i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i ministri kulture i omladine i sporta Ivan Tasovac i Vanja Udovičić.

"Ovo mi bio je jedan od lakših sastanaka koje sam obavio u vladi, uglavnom ljudi dolaze sa nekim zahtjevima. Bilo mi je zadovoljstvo ugostiti legende jugoslavenskog sporta. Ovo su velika imena za one koji su živjeli u to vrijeme. Zahvaljujem se što su izdvojili vrijeme i došli na promociju filma u Beograd," poručio je Dačić.

Reprezentacija bivše države na SP-u 1970. godine je osvojila prvo mjesto pobijedivši u finalu SAD 70-63. Za reprezentaciju su nastupili Slovenci Ivo Daneu i Aljoš Žorga, Srbi Ljubodrag Simonović, Trajko Rajković, Dragutin Čermak i Dragan Kapičić, te hrvatski košarkaši Krešimir Ćosić, Petar Skansi, Nikola Plećaš, Vinko Jelovac, Rato Tvrdić i Damir Šolman. Reprezentaciju je vodio Ranko Žeravica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙