FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stranica "savjetovatelj.com" za zapošljavanje psihologa, socijalnih radnika i socijalnih pedagoga

ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Grad Zagreb uključio se u projekt povećanja zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja - psihologa, socijalnih radnika, socijalnih pedagoga i ostalih pa je danas u Gradskoj upravi predstavljena internet stranica "savjetovatelj.com" gdje poslodavci mogu naći podatke o tome koliko i kakvih stručnjaka ima u pomagačkim zanimanjima te među njima pronaći i zaposliti "svog" savjetovatelja.

"Zanimanja kao što su psiholozi, defektolozi, socijalni radnici i socijalni pedagozi sve rjeđe se zapošljavaju u javnim službama, a istodobno potreba za njihovim uslugama u društvu raste", rekla je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum.

Navela je da je, primjerice, 2008. bilo 53 nezaposlenih psihologa, a ove ih je godine 212. Slično je i s defektolozima kojih je prije pet godina bilo 16 nezaposlenih, a sada 36, dok je brojka od 41 nezaposlenog socijalnog radnika narasla na 53.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da Grad Zagreb "ne želi sjediti skrštenih ruku" kad je u pitanju rješavanje problema nezaposlenosti pa je prihvatio partnerstvo u ovom projektu i drugim projektima za koje se otvara mogućnost financiranja u 2014.

Veće iznose i mogućnosti financiranja za programe zapošljavanja od slijedeće godine do 2020. najavila je pročelnica Gradskog ureda za programe i projekte EU Jelena Ricov, i to posebice kroz Europski socijalni fond i program "Zdravlje za rast" (Health for growth).

Predsjednik Društva za psihološku pomoć Dean Ajduković rekao je da se kroz EU projekt dodatno obrazovalo 34 mladih stručnjaka savjetovatelja koji su na taj način povećali svoje profesionalne kompetencije za savjetovališni rad i izravni pomagački rad s ljudima, a savjetovat će ih u rješavanju životnih problema i traženju posla (job-coaching).

Novost je, kaže, što su osnaženi i dodatnim znanjima za mogućnosti samozapošljavanja. Upravo to, dodao je, danas nedostaje mladim obrazovanim ljudima da bi bili konkurentni i zapošljivi.

Projekt financira EU kroz IPA program sa 150.000 eura te Grad Zagreb sa 7.000 eura, a namijenjen je korisnicima u Gradu Zagrebu te u Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Internet stranica "savjetovatelj.com" namijenjena je svim stručnjacima-savjetovateljima koji žele ponuditi svoje usluge, kao i poslodavcima u potrazi za svjetovanjem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙