FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA1216 "Kajin pozvao istarske ..."

PULA, 5. prosinca 2013.(Hina) - U vijesti HNA1216 "Kajin pozvao istarske vlasti da ne troše novac na medije i PR agencije" pogrešno je navedeno ime istarskog župana.

Ispravak vijesti HNA1216

Kajin pozvao istarske vlasti da ne troše novac na medije i PR agencije

PULA, 5. prosinca 2013.(Hina) - U vijesti HNA1216 "Kajin pozvao istarske vlasti da ne troše novac na medije i PR agencije" pogrešno je navedeno ime istarskog župana.

Vijest s unesenim ispravkom ponavljamo u cijelosti:

PULA, 5. prosinca 2013.(Hina) - Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin pozvao je danas istarskog župana Valtera Flegu i lokalne čelnike da prestanu financirati medije, PR agencija i intelektualne usluge tvrdeći kako se sve radi na rubu zakona.

"Sve se radi na rubu zakona i netko će jednog dana za to odgovarati", rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Puli govoreći o trošenju županijskog novca na PR službe i "financiranje pojedinih medija".

Lokalna samouprava na medije na godinu troši deset milijuna kuna, ustvrdio je Kajin, ističući kako je još spornije što se "novac ne dodjeljuje po jasno utvrđenim kriterijima, nego lokalne vlasti same odabiru koga će financirati".

Pozivajući istarskog župana i vlasti u Istri da prestanu financirati medije, PR agencije i intelektualne usluge, Kajin je upozorio da se u Istri sve urušava i da će na proljeće biti 14 tisuća nezaposlenih.

"U Istri se sve urušava, na proljeće ćemo imati 14 tisuća nezaposlenih. Srećom, država investira milijardu kuna u istarske projekte, uključujući i novu bolnicu, a IDS pri tome prstom nije mrdnuo", ustvrdio je Kajin i dodao kako sadašnjoj vladi zamjera to što na početku mandata nije rekla kakvo je stanje u državi i kakve su prilike naslijeđene.

"Tek sada vlada počinje vladati, ali prilike su nikad teže", rekao je Kajin.

Na konferenciji za novinare govorio je i o referendumu o braku te je s tim u vezi ocijenio da su rezultati pokazali kako stanovnici Istre "trče ispred politike". "Istarski glasači kriknuli su protiv svega što je bilo u pozadini tog referenduma", rekao je.

"Istra se nije podijelila i na referendumu je prevagnuo strah od pučističke Hrvatske, a pokazalo se da je na referendum izašla neka nova i mlada Istra koja predstavlja budućnost", izjavio je Kajin koji smatra kako će se "upravo ta mlada Istra suprotstaviti korumpiranim lokalnim elitama".

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙