FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počele 16. vukovarske adventske svečanosti,

VUKOVAR, 1. prosinca 2013. (Hina) - Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu, u vukovarskom Dvorcu Eltz večeras su počele 16. vukovarske adventske svečanosti, tradicionalna predbožićna manifestacija, koja se ove godine održava pod nazivom "Vukovar-snaga vjere i ljubavi".

Prvu svijeću na velikom adventskom vijencu u perivoju dvorca Eltz koju tradicionalno pali gradonačelnik Vukovara, upalio je gradonačelnik Željko Sabo, a sve nazočne potom je blagoslovio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Gordan Propadalo.

"Već šesnaestu godinu zaredom Gradski muzej Vukovar u suradnji s Franjevačkim samostanom i Hrvatski domom u Vukovaru uz stalnu potporu Ministarstva kulture, Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije organizira Vukovarske adventske svečanosti koje nas kroz četiri tjedna Adventa priredbama na podlogama tradicijske kulture uvode u Božić - blagdan svjetla, mira i ljubavi.", podsjetila je u prigodnom obraćanju ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ružica Marić.

Dodala je kako Vukovarske adventske svečanosti postaju način na koji se povezuje cijela Hrvatska, te kako je Advent vrijeme u kojem želimo pokazati svoju čvrstu vjeru u bolju budućnost grada Vukovara i domovine Hrvatske nadahnuti riječima pape Ivana Pavla II. kako "nepravdu treba savladavati pravdom, laž istinom, osvetu opraštanjem, a mržnju ljubavlju".

Paljenju prve adventske svijeće prethodio je prigodan predbožični program u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova iz koje su sudionici gradskim ulicama u povorci prošli do dvorca Eltz. Nakon paljenja svijeće, u dvorcu je otvorena izložba dječjih crteža na temu "Vukovar-snaga vjere i ljubavi" učenika vukovarskih osnovnih škola i polaznika vrtića te filatelistička izložba sakralnih motiva Hrvatskog filatelističkog društva Vukovar.

Tijekom iduća četiri tjedna Adventa u sklopu Vukovarskih adventskih svečanosti, pored paljenje svijeće na adventskom vijencu svake nedjelje, održat će se niz kulturnih događanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙