FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ćorušić i tridesetak liječnika i sestara iz Petrove bolnice podržali "za" na referendumu

ZAGREB, 29. studenoga 2013. (Hina) - Tridesetak liječnika i medicinskih sestara zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode danas je ispred te bolnice na konferenciji za novinare udruge Vigilare "Liječnici ZA.... mamu i tatu!" najavilo da će na nedjeljnom referendumu podržati prijedlog da u Ustav uđe odredba po kojoj je brak zajednica muškarca i žene.

Napominjući kako se ispred bolnice u Petrovoj ulici nalazi samo dio liječnika koji će potvrdno odgovoriti na referendumsko pitanje, pročelnik Zavoda za ginekološku onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb Ante Ćorušić, inače predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo, poručio je vladajućoj koaliciji da se "ne boje medijske kampanje koja je pokrenuta kroz prorežimske medije".

"Mi smo čvrsto 'za' jer vjerujemo da je brak normalna zajednica muškarca i žene u kojoj se rađa novi život. Taj novi život ima dobar odgoj isključivo u zajednici muškarca i žene", rekao je Ćorušić dodavši kako oni nisu homofobi i nisu protiv homoseksualnih zajednica, ali te zajednice ne mogu biti brak i tako se zvati.

Homoseksualnim zajednicama pripada registrirano partnerstvo, a brak je zajednica muškarca i žene, temelj je obitelji, a obitelj je temelj ljudskoga društva, naglasio je.

Ćorušić je ustvrdio da današnjim nastupom "liječnici žele pokazati aktualnoj vlasti da ih se ne boje, pa i po cijenu smjene ili otkaza".

Predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo rekao je kako danas živimo u društvu "nasljednika partijskih komesara iz 1953. godine, a u Hrvatskoj je trenutno na djelu diktatura duhovnih proletera, ljudi koji trenutno ne mogu slobodno šetati Vukovarom".

Na upit kakve rezultate očekuje na referendumu, Ćorušić je odgovorio da će biti 70 posto "za", a 30 posto "protiv".

Na pitanje jesu li za održavanje konferencije za novinare zatražili dozvolu ravnatelja bolnice, jer je održana u krugu bolnice koja je u vlasništvu države, Ćorušić je odgovorio da nije tražio dozvolu ministra zdravlja niti ravnatelja bolnice.

"Za ovu državu i hrvatski narod učinio sam više nego ministar, premijer i predsjednik Republike zajedno. Imam pravo u svojoj državi glasovati 'za'", rekao je Ćorušić dodavši da, ako ga smjene, može raditi bilo gdje, za razliku od premijera Zorana Milanovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙