FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: povećanje sredstava za mjesnu samoupravu za 20 posto

ZAGREB, 29. studenog 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas predsjednicima vijeća gradskih četvrti povećanje sredstava za mjesnu samoupravu za 20 posto.

Jučerašnjim odlukama Gradske skupštine otvorena je mogućnost da iduće godine sredstva za mjesnu samoupravu porastu za 20 posto, odnosno za 34 milijuna kuna, rekao je Bandić na sastanku s predsjednicima vijeća gradskih četvrti u Staroj gradskoj vijećnici.

Bandić je predsjednicima vijeća gradskih četvrti poručio da ta sredstva mogu već uvrstiti u svoje planove za male komunalne akcije i pozvao ih da planove dostave do kraja siječnja. Također ih je podsjetio da ta sredstva nisu predviđena za izgradnju škola i vrtića.

Pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić rekao je da će sredstva za male komunalne akcije biti osigurana kroz smanjenje plaća od pet do 15 posto u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu, o čemu se pregovara sa sindikatima.

Od 1525 malih komunalnih akcija u svih 17 gradskih četvrti u ovom trenutku financijski je realizirano 64 posto, dodao je Nevistić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙