FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP razočaran izostankom reakcije na Nikolićeve izjave o Bunjevcima

OSIJEK, 27. studenog 2013.(Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) neugodno je iznenađena i razočarana izostankom reakcije nositelja vlasti u Hrvatskoj na istupe srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, koji je na proslavi u Subotici izjavio da Bunjevci nisu Hrvati, nego "posebna autentična slavenska narodnost koja ima sve atribute posebnosti i jedinstvenosti".

U priopćenju za javnost predsjednik stranke Daniel Srb navodi kako dosad nije bilo reakcije predsjednika Vlade Zorana Milanovića ni ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić, a očekivali su i reakciju predsjednika Ive Josipovića, koji je prije mjesec dana s Tomislavom Nikolićem bio u Subotici, gdje su se prava Hrvata u Vojvodini prikazivala gotovo idiličnima.

"Smatramo da je ovo još jedan od koraka u dugotrajnom procesu odnarođivanja Hrvata u Vojvodini koje provode institucije srpske države. Ovo je i nastavak političkog pritiska na Hrvate u Vojvodini i najbolji pokazatelj nastavka vođenja velikosrpske politike", ističe se u priopćenju.

HSP pita zašto nema diplomatske reakcije, zbog čega nije pozvan naš veleposlanik u Srbiji na konzultacije u Zagreb, zašto nije poslana prosvjedna nota srbijanskom veleposlaniku u Zagrebu te što bi se dogodilo kada bi se netko u Republici Hrvatskoj tako ponio prema srpskoj nacionalnoj manjini.

"Hrvatska mora pokazati da ima Vladu koja štiti nacionalne interese i prava Hrvata u svim državama u kojima Hrvati žive", ističe predsjednik HSP-a Daniel Srb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙