FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP poslodavcima: organizirajte posao tako da radnici mogu glasovati na referendumu

ZAGREB, 26. studenog 2013. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) upozorilo je danas poslodavce da na dan provedbe državnog referenduma 1. prosinca organiziraju posao tako da svim radnicima koji rade taj dan omoguće da ostvare svoje Ustavom zajamčeno biračko pravo.

DIP u priopćenju podsjeća sve poslodavce u Hrvatskoj da je Ustavom propisano da hrvatski državljani s navršenih 18 godina (birači) imaju opće i jednako biračko pravo te da je člankom 5. Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave propisano da na državnom referendumu imaju pravo sudjelovati hrvatski državljani.

Svim biračima koji žele glasovati na državnom referendumu 1. prosinca 2013. treba omogućiti da svoje biračko pravo i ostvare, navodi DIP te upozorava poslodavce da na dan provedbe državnog referenduma organiziraju posao (smjenski rad u više timova ili sl., ovisno o prirodi posla) tako da svim radnicima koji rade taj dan omoguće da ostvare svoje Ustavom zajamčeno biračko pravo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙