FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 25. studenoga

ZAGREB, 25. studenog 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 25. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) obilježava 120 godina svoga postojanja i rada. Svečano obilježavanje održat će se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (Avenija Dubrovnik 17) s početkom u 11,45 sati, uz sudjelovanje premijera Zorana Milanovića koji će se tom prigodom obratiti okupljenima (12 sati). U predvorju će biti postavljena izložba o djelatnosti šest službi HZJZ-a. Osim toga, bit će izložen i poligon za vježbanje, stara vaga, stari mikroskop i epruvete. Prezentirat će se i prilagodba novo uređene web stranice HZJZ-a potrebama osobama oštećena vida i upute o načinu pristupa osobama s invaliditetom. Posjetitelji i gosti imat će priliku posjetiti HIV savjetovalište, testirati se na HIV, moći će izmjeriti šećer, tlak, visinu i težinu, savjetovati se o namirnicama ili se cijepiti protiv gripe.

ZAGREB - Pod nazivom "Ususret EU fondovima - Ulaganje u budućnost" bit će predstavljeni operativni programi "Promet", "Zaštita okoliša", "Regionalna konkurentnost" i "Razvoj ljudskih potencijala" za razdoblje 2007.-2013. Predstavljanje zajednički organiziraju ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, pomorstva, prometa i infrastrukture, zaštite okoliša i prirode te rada i mirovinskog sustava, a s ciljem informiranja javnosti o prioritetima koje je Hrvatska ulaskom u EU odlučila financirati kroz strukturne fondove i Kohezijski fond te predstavljanja uspješnih primjera projekata financiranih u okviru pojedinog operativnog programa. U službenom dijelu skupu će se obratiti potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić te ministri Mirando Mrsić i Mihael Zmajlović (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora u suradnji sa Ženskom mrežom Hrvatske i Europskim ženskim lobijem organizira tematsku sjednicu (22. sjednicu Odbora) povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenog. Na sjednici će se istaknuti važnost ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, uz ključnu poruku kampanje "Djelujmo protiv silovanja – Koristimo Istanbulsku konvenciju". Na sjednicu će biti pozvani i zastupnici i zastupnice, predstavnici nadležnih državnih institucija kao i predstavnici udruga koje se bave zaštitom i promicanjem prava žrtava obiteljskog nasilja (14 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6, dvorana „Ivan Mažuranić“)

ZAGREB - Svečana dodjela Državnih nagrada za sport "Franjo Bučar" (13 sati, Velika dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Predavanje pod nazivom Europska prijestolnica kulture (10 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21). Uvodnu riječ održat će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, dok će o iskustvima Marseillea i Košica u projektu Europske prijestolnice kulture govoriti Julie Chenot iz Francuske i Blanka Berkyova iz Slovačke. O Muzeju europskih i mediteranskih civilizacija govorit će Mikael Mohamed.

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Ivana Kutni

poslijepodne - Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙