FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 22. studenoga 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Na autocesti A6 proglašeni su zimski uvjeti na dionici Kikovica-Bosiljevo, pa je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet zabranjen, ostala teretna vozila moraju imati lance za snijeg, a osobna vozila i autobusi zimsku opremu. U Gorskom kotaru pada snijeg, pa su na području Vrbovskog, Delnica i Čabra također proglašeni zimski uvjeti (za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu). Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Lici, Dalmaciji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Mokrice i Krapina i na autocesti A3 između čvorova Križ i Lipovac. Sljemenska cesta (sa zagrebačke strane) zatvorena je za sav promet. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split- Bol- Jelsa i Split- Hvar-Korčula te brodska linija Mali Lošinj- Unije- Susak. Zbog radova u pristaništu Prizna u prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, pa se prema Pagu plovi linijom Stinica-Stara Novalja.

ZAGREB - Pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i grmljavinom, a u gorju iznad 600 do 700 m nadmorske visine i snijegom, prije svega u Gorskome kotaru i Lici. Glavnina oborine sredinom dana i poslijepodne, najobilnije se očekuje u Dalmaciji, a najmanje u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu jačanje bure, do večeri na jaku, podno Velebita i olujnu. U Dalmaciji umjereno i jako, ponegdje olujno jugo, osobito poslijepodne i u noći. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, u gorskim predjelima od 2 do 6, a na Jadranu između 12 i 17 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙