FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakračka bolnica: otvoren Odjel hitne medicine

PAKRAC, 20. studenog 2013. (Hina) - U okviru projekta hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, danas je ministar zdravlja Rajko Ostojić u Općoj županijskog bolnici Pakrac otvorio Odjel hitne medicine.

Investiciju vrijednu 5,35 milijuna kuna putem kredita Svjetske banke u cijelosti je financiralo Ministarstvo zdravlja, a Odjel je opremljen suvremenom opremom vrijednom 2,85 milijuna kuna, dok je uređenje stajalo 2,5 milijuna kuna.

Ovo je deveti takav odjel otvoren u okviru projekta hitne medicinske službe, a u tijeku je nabava opreme za odjele hitne medicine u još sedam bolnica. Po riječima ministra Ostojića, do kraja godine Hrvatske će imati 21 takav odjel u kojem će se osigurati visoki standard i kvalitetnije zbrinjavanje hitnih pacijenata.

Sanacijski upravitelj bolnice Krunoslav Kelemen rekao je da se nakon obnove u ratu uništene pakračke bolnice otvaranjem Odjela hitne medicine osigurava njezina opstojnost.

Danas pakračka bolnica raspolaže sa 115 kreveta, a u njoj radi 265 radnika, od čega su 34 liječnika specijalista te devet specijalizanata.

Bolnica osim Požeško-slavonske pokriva i dijelove Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, i kao takva ima budućnost, kazao je Ostojić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙