FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za utorak, 19. studenoga

ZAGREB, 19. studenog 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi, za utorak, 19. studenoga:

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, veleposlanica Francuske Michele Boccoz i ravnatelj agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović na konferenciji za novinare predstavit će bilateralni projekt partnerstva hrvatskih i francuskih škola (13,30 sati, MZOS, Donje Svetice 38). Riječ je o suradnji između hrvatskih i francuskih škola u pripremi i provedbi projekata iz područja odgoja i obrazovanja u okviru programa za cjeloživotno učenje Comenius i Leonardo Da Vinci. Konferencija označava početak serije stručnih skupova, stručnog usavršavanja 135 učitelja i nastavnika iz škola u Hrvatskoj uključenih u te programe.

ZAGREB - Svečani početak dvodnevne manifestacije Dani otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Pozdravni govor održat će predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić (10 sati, Palača HAZU-a, Zrinski trg 11). Ovogodišnji Dani otvorenih vrata HAZU-a donose 19. i 20. studenoga bogat i raznovrstan program izložbi, predavanja, obilazaka te niza drugih događanja organiziranih u 30 zavoda Akademije u Zagrebu i četrnaest gradova Hrvatske, a obuhvatit će sva znanstvena, kulturna i umjetnička područja njezina djelovanja.

ZAGREB - Konferencija za novinare INmusic festivala na kojemu će se predstaviti novosti i popratni sadržaji festivala, te predstaviti partnerstvo s generalnim pokroviteljem Ožujskim pivom i najaviti nova suradnja s OTP bankom. Na konferenciji će govoriti direktor festivala Zoran Marić, Vlatka Bartulović iz Zagrebačke pivovare i Ivana Lončar iz OTP banke (12 sati, Žuja Pub, Tkalčićeva 16).

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Design by Neil Poulton" francuskog produkt dizajnera škotskoga podrijetla Neila Poultona (19 sati, Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2). Poulton se hrvatskoj javnosti prvi puta predstavio 2011. u okviru izložbe "Francuski produkt dizajn", a recepcija njegova gostovanja potaknula je u Gliptoteci HAZU organiziranje samostalne izložbe koja daje cjelovit uvid u njegovo djelovanje. Zastupljene su sve faze dizajnerskoga procesa, od skica, modela, prototipova i proizvodnih komponenti, do proizvoda, koje dokumentiraju integrirani pristup dizajnu ovog autora, koji se dosad s iznimnim uspjehom realizirao u različitim područjima produkt dizajna. Izložba je realizirana suradnjom Gliptoteke HAZU i Francuskog instituta. Neil Poulton boravi u Zagrebu od petka 15. studenog do srijede 20. studenog.

ZAGREB - Promocija knjige "Velebit arhitektonski - Pučka gradnja u dijelovima Sjevernog i Srednjeg Velebita" autorice Helene Knifić Schaps. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Andrija Mutnjaković, Ivan Rogić, Joso Brajković i Miljenko Domijan (12 sati, Hrvatski muzej arhitekture HAZU, Ivana Gorana Kovačića 37).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙