FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS traži podršku medija

ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - akon reakcija predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Zdenka Duke na odluku predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera da se u zrakoplov kojim je hrvatska nogometna reprezentacija letjela na Island ne smije ukrcati i televizijska ekipa HRT-a priopćenjem u kojem reagira na senzacionalističke napise o odnosu Saveza i HRT-a se oglasio i Hrvatski nogometni savez.

"Hrvatski nogometni savez ne pokušava, niti će to raditi u budućnosti, utjecati na rad i uredničku politiku bilo kojeg medija, a svakako ne HRT-a, poslovnog partnera posljednjih dvadesetak godina. Odnos HNS-a i HRT-a pitanje je međusobnih ugovora, dogovora i partnerske suradnje, a svakako ne bi trebao biti tema senzacionalističkih napisa i prozivanja za "teror" i "nezapamćeni skandal'', posebno jer novinari HRT-a u čiju su obranu mnogi ustali imaju savršeno dobru suradnju s HNS-om i reprezentacijom koja im je bila i bit će dostupna za ekskluzivan pristup sukladno ugovoru.

Predstavnici medija ni inače ne putuju s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, a u ovom slučaju to pravilo primijenjeno je i na HRT, kao što će biti i u budućnosti. Hrvatski nogometni savez ne bježi od kritika niti od negativnih tema u hrvatskom nogometu, dapače - dobronamjerne i konstruktivne kritike pomoći će rukovodstvu Saveza rješavati te probleme. No, pozivamo sve predstavnike medija da narednih dana daju podršku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i kreiraju pozitivnu atmosferu jer je plasman na Svjetsko prvenstvo u interesu i medijima i hrvatskoj javnosti, a stvaranje senzacija tamo gdje ih nema ne ide u prilog tom zajedničkom cilju", stoji u priopćenju HNS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙