FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laburisti: Spriječite da hrvatski građani budu žrtve štedno-kreditnih zadruga

ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - Hrvatski laburisti danas su uputili otvoreno pismo državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću i ministru financija Slavku Liniću tražeći da poduzmu konkretne korake kako bi se spriječilo da tisuće hrvatskih građana budu žrtve štedno-kreditnih zadruga iz Austrije.

Tisuće Hrvatskih građana žrtve su austrijskih štedno-kreditnih zadruga koje posluju pod imenom Raiffeisenbank čime građane dovode u zabludu da je riječ o kreditnoj instituciji koja legalno posluje na području Hrvatske“, navodi se u pismu .

Brojni su građani, podsjećaju laburisti, sklopili hipotekarne ugovore o kreditu s tim austrijskim zadrugama te založili svoje nekretnine.

Milijunske su isplate u gotovini, potvrde o isplaćenim ratama ispisane na običnim papirićima, plaćanje provizije hrvatskim odvjetnicima bez izdanih računa, samovoljno povećanje otplatnih rata austrijskih zadruga samo su neki od razloga koji su doveli do problema nemogućnosti podmirivanja ugovorenih obveza.

Apelirajući da se poduzmu potrebne mjere kako bi se pronašli načini da se ovrhe temeljem austrijskih kredita odgode do okončanja istrage laburistica Nansi Tireli kazala je novinarima u Saboru kako su hrvatski građani spremni svjedočiti.

"Oni vape za tim da ih netko sasluša, da netko sa njima sjedne za stol i popriča", rekla je Tireli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙