FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2014: Jordan - Urugvaj 0-5

AMMAN, 13. studenog 2013. (Hina/Reuters) - Nogometaši Urugvaja praktički su ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. nakon što su u prvoj utakmici interkontinentalnog baraža slavili na gostovanju u Ammanu kod Jordana s čak 5-0.

Veliki favorit Urugvaj već je u prvoj utakmici, i prije uzvrata u srijedu u Južnoj Americi, osigurao ukupnu pobjedu nadigravši Jordan, koji je po prvi puta u povijesti razigravao za plasman na SP. U prvom poluvremenu pogotke su za Urugvajce dali Maxi Perreira (22) i Cristian Stuani (42), a u drugom Nicolas Lodeiro (72), Cristian Rodriguez (75) i Edinson Cavani (90+2). Prolaskom Urugvaja Južna Amerika će imati čak šest reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Urugvajci su aktualni prvaci Južne Amerike i polufinalist prošlog SP-a, ali su u baraž ušli kao petoplasirana momčad južnoameričkih kvalifikacija, dok je Jordan bio petoplasirana momčad azijskih kvalifikacija. U drugom interkontinentalnom baražu večeras još igraju Meksiko i prvak Oceanije Novi Zeland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙