FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za srijedu, 13. studenoga

ZAGREB, 13. studenog 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 13. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

LJUBLJANA - Predsjednik Ivo Josipović sastaje se neformalno sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom povodom predstavljanja knjige "Vladavina prava: vodič za političare" koju je na slovenski jezik preveo bivši slovenski šef države Danilo Tuerk. Prema najavama, Josipović i Pahor će razgovarati o međususjedskim odnosima i regionalnoj suradnji, s naglaskom na Proces Brdo.

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje novu, 10. sjednicu, koja bi neprekinuto trebala trajati do ustavne stanke u zasjedanju, 15. prosinca, i koja na dnevnom redu ima 60-ak točaka, a očekuje se da će iz Vlade u saborsku proceduru uskoro stići i prijedlog rebalansa državnog proračuna za ovu godinu te prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Prije ustavne stanke, Sabor bi trebao raspraviti i donijeti i ustavne promjene, kojima bi se onemogućilo zastarijevanje kaznenih djela teškog ubojstva. Uz taj prijedlog, radnoj skupini za izradu nacrta ustavnih promjena pristiglo je više od 30 prijedloga za izmjenu i dopunu različitih ustavnih odredbi, oko kojih će parlamentarne stranke pokušati naći konsenzus. Saborska sjednica će početi aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će članovi Vlade odgovarati na zastupnička pitanja. (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Sindikalne središnjice i organizacije civilnog društva organiziraju konferenciju za tisak o prijedlogu ustavnih i zakonskih promjena za pokretanje i promjenu referenduma od strane građana (11,30 sati, velika dvorana Saveza samostalnih sindikata Hrvatske). Prijedlog je pripremilo i uskladilo svih pet sindikalnih središnjica (Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikati, Hrvatska udruga radničkih prava, Udruga radničkih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata), te organizacije civilnog društva: Gong, Zelena akcija, Pravo na grad, Baza za radničku inicijativu i demokraciju, uz potporu koalicije Platforma 112 - za Hrvatsku vladavine prava.

DONJI KNEGINEC - Izborna skupština Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije na kojoj će biti izabran predsjednik, članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora i drugi (Društveni dom). Na završetku izborne skupštine izjave za medije dat će predsjednica HNS-a Vesna Pusić i novoizabrano vodstvo HNS-a Varaždinske županije (18,30 sati, Društveni dom).

ZAGREB - Lezbijska grupa Kontra, udruga Rišpet i Ženska mreža Hrvatske predaju Ustavnom sudu prijedlog za ocjenu ustavnosti sadržaja referendumskog pitanja 'jeste li za to da se brak Ustavom definira kao životna zajednica žene i muškarca'. Referendum je Hrvatski sabor raspisao za 1. prosinca 2013., na temelju zahtjeva Građanske inicijative "U ime obitelji", koja je za raspisivanje referenduma prikupila oko 740 tisuća potpisa hrvatskih građana (10 sati, Ustavni sud).

ZAGREB - U sklopu Zagrebi! festivala bit će postavljena spomen-ploča Tomislavu Gotovcu i performansu "Zagreb, volim te" na lokaciji odakle je performans i počeo 13. studenoga 1981. (12 sati, Ilica 8).

SPLIT - Ministarstvo kulture, Uprava za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorski odjel u Splitu na konferenciji za novinare predstavit će nove arheološke nalaze monumentalne arhitekture antičkog doba pronađene u ulici Domovinskog rata (12 sati, Konzervatorski odjel). O nalazima će govoriti pročelnik Konzervatorskog odjela u Splitu Radoslav Bužančić, zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević te arheologinje Silva Kukoč i Anita Penović.

ZAGREB - Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije u Reykjavik na utakmicu protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za odlazak SP 2014. (15 sati, Zrakoplovna luka Zagreb).

ZAGREB - Susret 5. kola A skupine Eurokupa između Cibone i Cantua (18 sati, KC Dražen Petrović).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙