FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za utorak, 12. studenoga

ZAGREB, 12. studenog 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 12. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Na sjednici saborskog Odbora za ravnopravnost spolova trebali bi se naći zahtjevi LGTB udruga vezani uz ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja o ustavnoj definiciji braka kao zajednice žene i muškarca, koje su im predstavnici te zajednice uputili prošlog tjedna. S obzirom da je Hrvatski sabor u petak referendum već raspisao bez da je prethodno od Ustavnog suda zatražio ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja potpredsjednica Odbora Sanja Koenig rekla je kako Odbor nema puno "manevarskog prostora" (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića).

ZAGREB - Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak sastat će se s glavnim direktorom NATO Support Agency Michelom J. Lydenom, a nakon sastanka predviđene su izjave za medije (9 sati sastanak, u 9,45 sati izjave za medije, Ministarstvo gospodarstva). Također, s ciljem poticanja hrvatskih gospodarskih subjekata na jačanje poslovne suradnje sa NSPA agencijom u organizaciji Ministarstva gospodarstva i Hrvatske gospodarske komore održat će se seminar "Doing Business with NSPA" (10 sati u kino dvorani Ministarstva gospodarstva).

ZAGREB - Konferencija za novinare na temu Mobbing i nepoštivanje pravomoćnih sudskih presuda u EPH-u. Govorit će Nataša Škaričić, novinarka Slobodne Dalmacije, Romana Eibl, bivša novinarka i urednica Jutarnjeg lista, Šenol Selimović, bivši novinar Slobodne Dalmacije i Jadranka Apostolovski, predsjednica Udruge Mobbing (11 sati, Novinarskog doma).

ZAGREB - Udruga Franak na konferenciji za novinare izvijestit će o svojoj prijavi Erste&Steiermaerkische banke Hrvatskoj narodnoj banci zbog, kako navode, nezakonitog pritiska i prijetnji klijentima, te će izvijestiti o zahtjevu te udruge Vladi da prekine pregovore s bankama i odustane od najavljenog amandmana na izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranju predloženog od strane Hrvatske udruge banaka (11,15 sati, knjižnica Bogdan Ogrizović).

ZAGREB - Na 36. međunarodnom sajmu knjiga Interliberu predstavit će se 240 nakladnika koji će do 17. studenoga u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkoga velesajma izložiti svoja najnovija izdanja. Interliber je otvoren od 11 sati, a u 12,30 posjetit će ga i predsjednik Republike Ivo Josipović. Većina nakladnika svoja će nova izdanja predstavljati na svom izložbenom prostoru, dok su na središnjoj pozornici u 6. paviljonu organizatori predvidjeli cjelodnevne događaje - od predstavljanja knjiga do tribina.

ZAGREB - Hrvatski P.E.N. centar održat će u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića tribinu pod naslovom "Budućnost knjige" (18 sati). O budućnosti knjige na tribini će govoriti Tonko Maroević, Nadežda Čačinović, Boris Postnikov, Asja Bakić i Tomica Bajsić.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙