FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. studenoga 2013. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Udruga GONG i druge udruge imaju pravo promatrati referendum o Ustavnoj definiciji braka, no GONG to pravo ovaj put neće iskoristiti, jer je zauzeo jasan stav da je protiv te inicijative ('U ime obitelji'), izjavio je izvršni direktor GONG-a Dragan Zelić za Hrvatsku televiziju. "Smatramo da su građani izmanipulirani i da građanska inicijativa ide protiv manjinskih prava i ograničavaju prava određene manjne", kazao je Zelić. Građanska inicijativa "U ime obitelji" priopćila je danas kako ne želi udrugu GONG kao neovisnog promatrača na referendumu i zatražila je od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) njegovo izuzeće zbog pristranosti, jer je, kako ocijenjuju, GONG vodio kampanju protiv referenduma. Na referendumu koji će se održati 1. prosinca hrvatski građani će odlučivati žele li da se u Ustavu RH brak definira kao zajednica žene i muškarca.

RIJEKA - Ansambl Opere riječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sinoć je premijerno izveo operu "Svijetleći grad" Ive Lhotke-Kalinskog, u režiji Saše Broz i pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević Orešković. Predstava je nastala u koprodukciji riječkog HNK-a Ivana pl. Zajca, Hrvatskog društva skladatelja-Glazbene tribine Opatija te Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu-Teatra &TD. Riječ je o prvoj suvremenoj rekonstrukciji te opere, podnaslovljene kao muzička farsa zatočenika apsurda, u povodu 100. obljetnice rođenja skladatelja Ive Lhotke-Kalinskog, kojom je i Glazbena tribina Opatija obilježila svoju 50. obljetnicu. U predstavi nastupaju solisti Robert Kolar, Sergej Kiselev, Nataša Antoniazzo, Voljen Grbac i ostali. Scenograf je Borna Šercar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a koreograf Ronald Savković. Uz orkestar i zbor riječke Opere sudjelovali su i članovi riječkog baletnog ansambla.

DUBROVNIK - Knjiga Ante Perkovića "Rundek, između: Knjiga o pjesmama " o hrvatskom rock glazbeniku Darku Rundeku predstavljena je sinoć u dubrovačkoj knjižnici "Grad". Riječ je o netipičnoj biografiji o netipičnom glazbeniku, Darku Rundeku, istakao je, uz, ostalo, Perković. Predstavljanje je započelo tonskim zapisom, u kojem su mnogi Rundekovi suradnici i prijatelji iznijeli svoja mišljenja i promišljanja o Rundeku, zagrebačkom rock bendu 'Haustoru', i tom razdoblju hrvatske glazbene povijesti. ’Knjiga o pjesmama’ nudi priliku upoznati glazbenika i putnika Darka Rundeka iz drugog kuta gledanja, otkrivajući njegov intimni svijet, pjesme i ljude koje je susretao na svom putu, istaknuto je na predstavljanju. Perković je, radeći na knjizi ,povremeno mailom slao pitanja, a Rundek odgovarao na način za koji se nadao da će ga inspirirati da se o tome raspiše. Ti su Rundekovi odgovori završili u knjizi pa ona ima i autobiografskih elemenata.

NOVIGRAD - Zbog teških ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 16,30 sati na cesti Novigrad-Umag, u riječkom KBC-u sinoć je umrla 53-godišnja žena iz Umaga, izvijestila je istarska policija. Nesreća se dogodila kada je 53-godišnja vozačica Renault clia izlaskom iz zavoja, najvjerojatnije uslijed neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad vozilom, koje je sletjela s kolnika te udarilo u stablo. U nesreći su 53-godišnja vozačica i 79-godišnja suvozačica iz Umaga teško ozljeđene te su prevezene u riječki KBC, gdje je 53-godišnjakinja u 20 sati umrla. Suvozačica je na intenzivnom odjelu u teškom stanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙