FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stotinjak radnika Zagrebačkih cesta prosvjedovalo protiv direktora Alena Gospočića

ZAGREB, 7. studenog 2013. (Hina) - Stotinjak radnika Zagrebačkih cesta jutros je ispred Uprave te podružnice Zagrebačkog holdinga prosvjedovalo protiv mogućeg ponovnog imenovanja dosadašnjeg direktora Alena Gospočića, nakon čega su razgovarali s gradonačelnikom Milanom Bandićem koji je obećao da će uzeti u obzir njihove primjedbe.

Povjerenik Novog sindikata u Zagrebačkim cestama Marko Artuković nakon razgovora s Bandićem izjavio je novinarima da su zadovoljni dogovorom. "Gradonačelnik je istaknuo da će uzeti u obzir sve naše primjedbe na dosadašnjeg direktora. Smatramo da neće na pozicijama zadržati direktore koji 'imaju rep', a Gospočić ima rep kao krokodil", rekao je Artuković.

Ustvrdio je kako je jutros na prosvjedu pred Upravom Zagrebačkih cesta Gospočić pokazao "svoje pravo lice", jer je napadao prosvjednike i prijetio im da za njih u poduzeću više nema mjesta.

Glavni povjerenik Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske u Zagrebačkim cestama Dario Rastovčan rekao je da novi direktori podružnica Holdinga ne mogu biti ljudi koji imaju kaznene prijave i prijave za maltretiranje radnika.

Dodao je da su protiv Gospočića podnesene dvije kaznene prijave - jedna zbog preprodaje otpadnog građevinskog materijala, a druga zbog posla s tvrtkom Montmontaža Plinovodovod, koja je Zagrebačkim cestama ostala dužna milijun i pol kuna.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić izjavio je novinarima da će odluka o novom direktoru Zagrebačkih cesta biti donijeta za tjedan dana.

"O Gospočiću imam relativno dobro mišljenje, jer financijski rezultati pokazuju da dobro radi svoj posao. Što se tiče primjedbi da pretjeruje u određenim postupcima prema sindikalnim povjerenicima ili radnicima, morat ćemo sjesti i vidjeti jesu li primjedbe opravdane", rekao je Ljubičić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙