FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crkva predstavila projekt kateheze za odrasle

ZAGREB, 6. studenog 2013. (Hina) - Zagrebačka nadbiskupija predstavila je danas projekt odgoja za odrasle kako bi odgovorila na duhovne potrebe suvremenog čovjeka i potakla jače zajedništvo i solidarnost vjernika, rečeno je danas na konferenciji za tisak u nadbiskupijskom Tiskovnom uredu u Zagrebu.

Svakog utorka tijekom pastoralne godine od studenog do lipnja, osim u siječnju, organizirat će se kateheze za odrasle, odnosno katehetski susreti koji se već održavaju u nekoliko župa organizacijski će se prošiti na sve župe, kazao je predsjednik Povjerenstva za župnu katehezu Tomislav Subotičanec.

Sedam susreta vodit će kardinal Josip Bozanić, video-linkom preko nadbiskupijske mrežne stranice, sedam susreta će voditi mjesni župnici, a preostalih sedam će biti molitveni susreti, najavio je Subotičanec.

Teme susreta koje će voditi Bozanić bave se sadržajem kršćanske vjere, dok će župnici govoriti o temeljnim životnim vjerničkim pitanjima.

Teme molitvenih susreta za cijelu župu bit će molitva za bolesnike, krizmanike i roditelje, te za obitelji, pričesnike, duhovna zvanja i mlade koji se pripremaju za brak.

Moderator Nadbiskupskog duhovnog stola Nedjeljko Pintarić obrazložio je katehezu za odrasle duhovnom glađu koja postoji kod modernog čovjeka, ali i potrebom da odrasli vjernici moraju postati svjesniji svoje odgovornosti za svjedočenje vjere.

Novi model kršćanskog vjernika mora imati osjećaj pripadnosti Crkvi i solidarnosti s drugima, istaknuo je Pintarić. Vjernici trebaju dijeliti novi oblik zajedništva, a Crkva otvara širom vrata vjere svim ljudima dobre volje, zaključio je Pintarić.

Nadamo se da će susreti postaviti mnoga pitanja i dati mnoge odgovore, kazao je pročelnik Tiskovnog ureda Ivica Budinšćak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙