FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Normaliziran promet na Jadranskoj magistrali

ZAGREB, 5. studenog 2013. (Hina) - Promet na Jadranskoj magistrali kod Kraljevice je normaliziran, kolnici su mjestimice mokri i skliski u Istri, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru, a vlažni u Lici, Slavoniji i Dalmaciji pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Iz HAK-a također navode da su mogući i odroni zemlje i kamenja na cestama kroz gorska područja, duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale.

Do 6 sati kroz tunel Učku vozi se uz posebnu regulaciju prometa, a na autocesti A1, kroz tunel Grič, vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Kroz tunel Brezik u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na Zagrebačkoj obilaznici zbog sanacije nadvožnjaka Botinec i Klara, između čvorova Lučko i Buzin, prometuje se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Zbog sanacije kolnika od 4. do 11. studenoga bit će zatvoren vozni trak u smjeru Goričana i u smjeru Zagreba tako da će promet teći pretjecajnim trakom i bit će reguliran privremenom prometnom signalizacijom, a zbog sanacije kolnika na mostu Trnava, kod starog graničnog prijelaza Goričan, promet će se odvijati naizmjenično.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ostali katamarani i svi trajekti plove prema plovidbenom redu.

Prognoza prometa za utorak, 5. studenoga: Danas će se u većem dijelu zemlje voziti po mokrim i skliskim kolnicima. Zbog obilnih padalina mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama u gorju, duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale. Tijekom cijelog dana zbog jakog juga ili olujne bure očekuju se ograničenja za pojedine skupine vozila u priobalju, posebice na sjevernom i srednjem dijelu Jadranske magistrale (D8). Na pojedinim dionicama cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, pa se vozači pozivaju na strpljenje i na poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine. Na graničnim prijelazima ne očekuju se duža čekanja. U trajektnom i katamaranskom prometu mogući su poremećaji u plovidbenom redu, zbog jakog juga ili olujne bure.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙