FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovrić-Merzel: prosvjed je održan po diktatu nekih političkih stranaka

SISAK, 4. studenog 2013. (Hina) - Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel ponovila je danas kako je kupnjom audija A6 smanjila troškove županiji, a ocijenila je da je subotnji prosvjed zbog trošenja novca na skupi automobil "održan je po diktatu nekih političkih stranaka".

Odgovarajući na pitanja novinara o tome na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj drugim povodom, rekla je i kako su prosvjedi legitimni i da protiv njih nema ništa.

Županica je konferenciju za novinare sazvala kako bi novinare obavijestila da je pronađeno rješenje za nastavak rada Dječjeg vrtića Krijesnice u Hrvatskoj Kostajnici.

"Iako nije u ovlasti županije, nego osnivača, grada Hrvatske Kostajnice, županija je iz stavke tehničke pomoći već izdvojila 1,4 milijuna kuna za plaće zaposlenika vrtića. Također je preuzela obvezu da od 1. prosinca te cijele 2014. godine osigura po 50.000 kuna na mjesec za rad vrtića", rekla je Marina Lovrić-Merzel.

Na pitanje novinara o kupnji luksuznoga službenog automobila audija A6, odbila je odgovoriti hoće li će ga nakon mnogih kritika i prosvjeda i dalje voziti te je ponovila kako je njegovom kupnjom županiji smanjila troškove.

Na pitanje zašto vrtić spašava sada, u vrijeme kritika o rastrošnosti, a ne prije, odgovorila je kako su "tek sada ostvareni uvjeti jer je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje skinuo blokadu s računa Hrvatske Kostajnice" pa je deblokiran i račun vrtića. Najavila je da će županija platiti i 100.000 kuna, koliki je dug za neplaćene doprinose djelatnicima vrtića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙